Emekli Tümamiral Güven eşini yalanladı

Eşi Sunahanım Güven'in TSK'daki köstebek olduğu yönündeki iddialarını yanıtlayan Emekli Tümamiral İlker Güven, "Bavul dolusu çok gizli dökümanları satarak maddi çıkar sağladığım tamamen yalan ve iftiradır" dedi.

Ankara Sürmeli Otel'de bugün bir basın toplantısı düzenleyen Emekli Tümamiral İlker Güven, eşinin iddialarına karşılık "Bahsi geçen valizler içindeki 5 milyon dolar parayı rüyamda dahi görmedim" dedi. Güven, söz konusu iddiaların kamuoyunda günlerdir tartışılması ile ilgili ise "Ortaya çıkan durum nedeniyle büyük rahatsızlık duymalarına ve üzülmelerine sebep olduğum herkesten özür dilerim" şeklinde konuştu.

Güven toplantıda, uzun bir özür listesi sıraladı: "Avukat Figen Opak Çiçek ve ailesinden, kız kardeşi Meral Güven'den, yeğenleri ile özellikle Ajda Sum'dan, oğullarından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin manevi şahsiyetinden, Emekli Oramiral Metin Ataç ve eşinden, Emekli Oramiral Özden Örnek ve özellikle eşi Sevil Örnek'ten, tüm silah arkadaşları ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ne gönülden bağlı olan kamuoyundan da özür dilerim."

"Yeni polemik konularına kapı açılmasın"
Emekli Tümamiral İlker Güven, toplantıyı düzenleme amaçlarından birinin de, yeni polemik konularına kapı açacak iddiların ortaya çıkmasını engelemek olduğunu söyledi. Güven, eşi Sunahanım Güven ile kendisine hakaret, karalama, iftara kampanyaları yaptığını idda ettiği haberler üzerine 10 ceza ve 18 ayrı tazminat davası açtığını belirtti.

İlker Güven, eşi Sunahanım Güven'den boşanmak için 2008 yılının Temmuz ayında mahkemeye dava açtığını söyleyerek, "2008 yılına kadar, muhtelif kişilerden makam ve rütbemi kullanarak ticari girişimlerde bulunduğunu tespit ettim. Örneğin ATA TV'nin ortaklığını bu şekilde sağlamış ancak çifte muhasebe tutarak ATA TV'yi zarara uğratmıştır" şeklinde konuştu.

"Bavul dolusu gizli doküman satmadım"
Güven, bavul dolusu gizli dokümanı satarak, köstebeklik yaptığı iddiasına ilişkin ise, "Bavul dolusu çok gizli dokümanları satarak, kendime ve başkalarına maddi çıkar sağladığım konusu ile ilgili olarak söyleyeceğim ilk söz şudur Tamamen yalan ve suç uydurmaya yönelik bir iftiradır. Bizler askerlik hayatımızda kurmay subaylıktan amirelliğe gelinceye kedar, pek çok sayıda gizli doküman hazırlarız ve inceleriz. Bunlardan evde bahis dahi etmediğimiz gibi, özel talimatlarla korunan bu dökümünlardan fotokopi de almayız. Bu dökümanları bulundurmak ve kopyalamak suçtur" dedi.

Ayrıca iddia edilen fiilin köstebeklik değil casusluk ile ifade edilmesi gerektiğini belirten Güven, "Yasalarımız 'casuslar' için hangi cezayı öngörürse görsün benim kitabımda, böyle birinin yaşama hakkı yoktur. Hanımefendi (!) elinde bulunduğunu iddia ettiği 'çok gizli' belgenin fotokopisini derhal ilgili makamlara teslim etsin. Zaten ceza davalarına konu olan fiileri nedeniyle alacağı cezalar kendisine ömür boyu yeter, bunlara yeni bir suçu eklemesin. Bu 'çok gizli' belge ididası dolayısıyla belki de bazı ülkelerin istihabarat elemanları şimdiden faaliyete geçmiş olabilirler" şeklinde konuştu.

"Metin Ataç'tan para almadım"
Emekli Tümamiral Güven, Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a yazdığı mektubun fotokopisinide basın mensuplarına dağıtırken, Emekli Oramirel Metin Ataç'ın oğlu için hiç kimseden burs verme maksadı ile para almadığını ve herhangi bir nedenle ödemede bulunmadığını ve bu olayların tamamen yalan, iftira ve uydurma olduğunu söyledi.

Ayrıca Güven, iddia edildiği gibi cemaat mensubu olmadığını ve hiçbir zikir ayinine katılmadığını açıkladı. Güven'in bu açıklamalarından sonra polemiğin devam edip etmeyeceği merak konusu.

(soL-Haber Merkezi)