Eğitim Sen: ‘Yeni bir sınav skandalı’

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu, KPSS soruları iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayarak, yeni bir sınav skandalı ile karşı karşıya olunduğunu duyurdu.

KPSS sorularının bir dersanede yapılan deneme sınavı ile aynı olduğu ve sızdırıldığı iddialarına ilişkin Eğitim Sen’den açıklama geldi.

57 soru aynı iddiası
“Sendikamıza ulaşan bilgi ve iddialara göre, bugün gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Genel Kültür Bölümü’nde sorulan 57 soru, bir dershanenin daha önce yapmış olduğu deneme sınavında sorulan soruların noktasına, virgülüne ve sıralamasına kadar aynıdır” denilen açıklamada, sendikaya ulaşan bilgiler ve kamuoyunda ortaya çıkan tartışmalar doğruysa gençlerin umutlarıyla oynanmış olacağına dikkat çekildi.

“Gençlerin iktidar ve cemaatin oyunlarına feda edilmesine göz yummayacağız”
Daha önce KPSS sorularının sızdırıldığını ve hemen ardından YGS'de şifre skandalının ortaya çıktığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere KPSS sorularının sızdırılması skandalının ardından ÖSYM başkanı değişmiş ancak ÖSYM başkanının değişiminden hemen sonra YGS’de yaşanan skandal göstermiştir ki başkanlar değişse de iktidar ve cemaat işbirliği ile gençlerimizin umutları ve gelecekleri ile oynanmaya devam edilmiştir. Bugün yaşanan da bu işbirliğin devam ettiğini ve gençlerimizin geleceklerinin yok sayıldığını göstermektedir.
Bilinmelidir ki sendikamız Eğitim Sen, konuya ilişkin araştırmalarına devam edecek, gençlerimizin iktidar ve cemaatin oyunlarına feda edilmesine göz yummayacaktır.”

(soL - Haber Merkezi)