Eğitim Sen: ‘Ali Demir Derhal istifa etmelidir’

Eğitim Sen "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı"nda yaşanan skandalın ardından yaptığı açıklamada ÖSYM başkanı Ali Demir’in derhal istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.

Eğitim Sen "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı"nın kopya skandalıyla birlikte iptal edilmesi üzerine yaptığı açıklamada, ÖSYM Başkanı Ali Demir’e görevinden derhal istifa etmesi çağrısında bulundu.

“Skandalların siyasal sorumluluğu AKP hükümetinin üzerinde”
Skandalların siyasal sorumluluğunun AKP hükümetinin üzerinde olduğunun belirtildiği açıklamada skandalların AKP’nin kadrolaşma amacıyla yargı kararlarını yok sayması ve önündeki tüm engellerin üzerinden atlamaya çalışmasının sonucu olduğu kaydedildi.

“AKP kadrolaşmanın önündeki engelleri kaldırmak istiyor”
AKP hükümetinin geçtiğimiz yıl Kanun Hükmünde Kararname çıkartarak sözlü sınav ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaması için adım attığının hatırlatıldığı açıklamada, bu adımın anlamının AKP’nin kadrolaşmanın önündeki engelleri kaldırarak, kamu görevlisi alımında kendisine yakınlığın kriter almak istemesi olduğu belirtildi.

AKP’nin ÖSYM’nin görevlerini düzenleyen bir değişiklik yaparak sınavları şirketlere yaptırmak için adım attığının hatırlatıldığı açıklamada, AKP’nin ÖSYM’nin güven kaybını yandaşı şirketler aracılığıyla gidermeye çalışmayı deneyeceği belirtildi.

“AKP skandalları kadrolaşmak için fırsat biliyor”
Yargıç olacak kişilere yapılan bir sınavda ortaya çıkan skandalın AKP’nin ülkeyi nasıl yönettiğini açıkça gösterdiğinin vurgulandığı açıklamada, AKP skandalları sorunları çözmek için değil, kadrolaşmak için fırsat bildiği, çıkarılan ÖSYM teşkilat kanunu ile deneyimli personel sürgün edildiği, Başbakan ve kurmaylarının kürsülerden kopyacıları koruyup hakkını arayan gençleri tehdit ettikleri belirtildi.

“Ali Demir başta olmak üzere tüm sorumlular istifa etmelidir”
Yaşanan skandalların siyasal sorumluluğunu AKP hükümeti tarafından, yönetsel sorumluluğunun ise ÖSYM Başkanı Ali Demir tarafından derhal alınması gerektiğinin belirtildiği açıklamada ÖSYM Başkanı Ali Demir başta olmak üzere tüm sorumlular istifa etmeye çağırıldı.

(soL - Haber Merkezi)