Egemen Bağış'a yumurtalı protesto

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ege Üniversitesi'nde kampüsteki bir heykel açılışı esnasında yumurta ile protesto edildi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ege Üniversitesi'nin düzenlediği EgeArt Sanat Günleri kapsamında gerçekleştirilen heykel açılışı sırasında yumurta atılarak protesto edildi.
Atılan yumurta Bakan Bağış’ın yüzüne isabet etti. Yumurta Bağış'ın yüzünde küçük derecede kan toplanmasına ve şişliğe neden oldu.
Yumurtayı atan öğrenciler A.B. ve E.Ç. polis tarafından gözaltına alındı.

Başbakan'a mesaj yollamayı ihmal etmedi
Bakan Bağış protestonun ardından şunları söyledi: "Farklılıkları zenginlik olarak görmeye tahammül dahi edemeyen statükonun son temsilcisi zihniyetlerin bu gençliği zehirlemesi hepimizin birlikte düşünmesi gereken bir süreç. AB sürecinde de farklılıklara tahammül edemeyen haddini aşmaya kalkan bir parlamentere münasip bir cevabı verdik. Din, dil, ırk farklılık siyasi görüş gözetmeden tüm insanları sevmek için hizmet aşkıyla dolu bir Başbakan’ın çalışma arkadaşlarıyız. Bu tür olaylar, girişimler bizi hiçbir şekilde bu millete hizmet aşkından alıkoyamaz, daha çok kamçılar."