Egemen Bağış: Başbakan'dan aldığımız devlet terbiyesi...

Yeni Bakanlar Kurulu'nda kendisine yer bulamayan Egemen Bağış, AB Bakanlığı'nı Mevlüt Çavuşoğlu'na devretti. Hakkında 1,5 milyon dolar rüşvet aldığı iddiaları bulunan Egemen Bağış, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada "buruk" olmadığını söyledi.

Egemen Bağış, devir teslim töreninde yaptğı konuşmada, yeni bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nu kutlarken, görevi bırakırken "buruk" olmadığını söyledi.

Bağış'ın tören sırasında yaptığı konuşma şöyle:

20 yıllık dostum Çavuşoğlu'nu kutluyorum. Öğrenciliğimizden beri birlikteyiz. Beni Başbakan'la tanıştıran da Mevlüt Çavuşoğlu'dur.

Antalya'yı dünyaya tanıtmış çok değerli bir siyasetçidir. Yol arkadaşlığımız bundan sonra da devam edecektir.

Bu aileyi bölmek isteyenler hep oldu eminim bundan sonra da olacaktır. Bizim AK Parti'yle ve Sayın Başbakan'la yol arkadaşlığımız pazara kadar değil mezara kadar. Bizim davamız millete hizmet etme davasıdır. Saflarımı bu süreçte daha çok sıklaştırmalıyız.Biz asla makamdan güç alanlardan olmadık.

Başbakan'dan aldığımız devlet terbiyesi hesaplaşmak değil helalleşmektedir.Bu zamana kadar o her bulunduğum görevde benim nasıl yanımda olduysa ben de onun yanında olucam. Ben bu ailenin başında değilim ama bu ailenin bir ferdiyim, neferim.

Alnımız ak bir şekilde görevi devretmenin gururunu yaşıyorum.Bakanlığımız boyunca 'durmak yok reforma devam' deyip çalıştık.

Özellikle Başbakan'a şükranlarımı sunuyorum, tüm aileme teşekkür ediyorum. Bu ülkeye beddua edenlere değil ama hayır duası edenlerle hizmet edeceğiz.

Hakkınızı helal edin. Benim de hakkım varsa size helal olsun.