“Düello”ya yanıt: Meydanlara gel

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal’ın Adana mitinginde yaptığı “ televizyonda düello” çağrısına “Meydanlara gel” yanıtı verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Adıyaman'daki mitinginde CHP lideri Deniz Baykal'ın "televizyonda düello" teklifine "Meydanlara gel" çağrısıyla yanıt verdi. Erdoğan, "Sayın Baykal, bırak televizyonu, meydan burada. İşte meydan. Bunlar meydanların dilini anlamaz, bilmez. Millet bunların geçmişini, tarihini, cemaziyel evvelini çok iyi bilir, 29 Mart günü de bunlara sandıkta en iyi cevabı zaten verir" dedi.

Erdoğan, "yandaş medya"yı CHP'cilik yapmakla suçlayarak, "Şu anda bir CHP medyası var. O medyanın avukatlığını da Sayın Baykal yapıyor. Dün Adana meydanında çıkmış, baktım gayet başarılı bir avukatlığa soyunmuş. Bu ülkenin, bu devletin Maliye Bakanlığı normal, mutat incelemelerinden birini yapmış. Ortada bir netice var, bunun avukatlığı sana mı kaldı? Ama 29 Mart'ta ben inanıyorum ki Sayın Baykal'ın avukatlık belgesini bu millet yok edecek. Bu çamur siyasetini bırak, bu ülkede adil siyaset yap. İftira atarak, karalayarak, yalanlarla, haksız ithamlarla milletin partisi AK Parti'sini yıpratamazsın. Elinde dosyalarla bize iftira atamazsın" dedi.

Baykal'a yolsuzluk suçlaması
Erdoğan, Deniz Baykal'ı yolsuzlukla suçlayarak, "Sayın Baykal, sen önce Hazine'nin sana yapmış olduğu resmi yardımdan yaklaşık 1 trilyonluk yolsuzluk yaptın. Anayasa Mahkemesi bunu tescil etti, bunun hesabını ver. Önce bunu hallet. Anayasa Mahkemesi bunu tescil etmiş, 1 trilyonu da senden tahsil etmiş. Sen önce bunun hesabını ver. Siz sağda solda insanlara iftira atarak bir yere varamayacaksınız. Eğer elinde deliller varsa, yargıya gidin. Belediye başkanlarımın dokunulmazlığı yok, git yargıya. Bizimle de ilgili varsa bir belgen git yargıya. Yok ki neyle gideceksin, yok" dedi.