DTP'ye diplomat ilgisi

Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde DTP'ye Büyükelçi ziyaretleri de hız kazandı. ABD'nin Adana konsolosunun DTP'liler ile görüşmesinin ardından bu kez Danimarka'nın Ankara Büyükleçisi Jesper Vahr Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüştü.

soL (HABER MERKEZİ) Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde DTP'ye yönelik Büyükelçi ve diplomat ziyaretleri de hız kazandı. ABD'nin Adana Konsolosu geçtiğimiz hafta parti yetkilileri ile bir araya gelirken, Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Ankara'da görüştü.

Kürt sorunu ve yerel seçimler konusunda "görüş alışverişinde bulunmak" amacıyla yapılan görüşme Baydemir'in makamında gerçekleşti.

Görüşmede Osman Baydemir Başbakan Tayyip Erdoğan'ı Vahr'a şikayet etti. Erdoğan'ın fetih psikolojisiyle hareket ettiğini belirten Baydemir, yerel seçimlerin Türkiye demokrasisine, diyaloga ve istişareye büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.


Vehr bir geçerken uğradı....

Diyarbakır temasları kapsamında kente gelen Vahr ise Baydemir'e AKP'nin Kürt siyaseti ve yaklaşan yerel seçimler konusunda neler düşündüklerini sordu. Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır'da gerçekleştirdiği miting ile ilgili sorularını yanıtlayan Baydemir, "Protesto ve şiddet ortamının doğmasını hedefliyorlardı. Böylelikle kendilerini mağdur pozisyonuna düşüreceklerdi. Biz bunu boşa çıkardık. Erdoğan'ın Diyarbakır'da olduğu gün kimseye bir çakıl taşı bile atılmadı" dedi.

TRT Şeş ve son zamanda gündeme gelen af söylentilerine rağmen hükümetin Kürt sorununda güven bunalımı yaşadığını söyleyen Baydemir, AKP'nin açılımlarının seçmenlerin yönelimini değiştirmeye yönelik adımlar olduğunu söyledi. Baydemir konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dolayısıyla seçimden sonra taahhütlere bakacağız. Hükümetin güven bunalımını aşması için söz konusu taahhütleri pratikte de göstermesi gerek. Örneğin DTP ile buluşması gerekmektedir. Ve bunu ortak akılla yapması gerekmektedir."

Osman Baydemir daha önce makamında ünlü ABD gazetelerinin yazarlarını ağırlamış, ABD Dışişleri Yetkilileri ile Washington'Da görüşmüştü.