DTP'den "demokratik özerklik" talebi

Sosyalist Enternasyonal’in (SE) 23. Genel Kurulu’nda konuşan Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekili Sabahat Tuncel Kürt sorununun çözümünün “demokratik özerklik”ten geçtiğini söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) SE'nin Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılan 23. Kongresi'ne Türkiye'den katılan tek parti olan DTP'nin temsilcisi milletvekili Sabahat Tuncel "Demokratik özerlik projesiyle Türkiye toprakları içinde bir çözüm mümkündür. Silahlar çözüm yöntemi olmaktan çıkmalıdır'' şeklinde konuştu.

Genel Kurul'da küresel ekonominin ele alındığı otumda konuşan Tuncel PKK'nin "bir neden değil sonuç" olduğunu ve Kürt sorununda yıllardır izlenen şiddet politikalarının Avrupa ülkeleri tarafından da bir şekilde desteklendiğini söyledi.

DTP milletvekili Sabahat Tuncel demokratik özerklik talebi hakkında ise, "Türkiye'de yaşayan Kürtler sorunun çözümünü demokratik özerlik çerçevesinde ifade etmektedir. Türkiye'de tehcir zihniyetinin aşılması, farklılıkların ifade edilebilmesi ve örgütlenmelerin yasal ve anayasal güvene kavuşması, Kürt sorunun çözümüne önemli ve gerçekçi bir seçenektir. Demokratik özerlik projesiyle Türkiye toprakları içinde bir çözüm mümkündür. Silahlar çözüm yöntemi olmaktan çıkmalıdır'' şeklinde konuştu.