DTP ve Toptan'ın "bölge" tartışması

DTP Milletvekili Sabahat Tuncel'in "Türkiye 20-25 bölgeye ayrılmalı" sözlerine TBMM Başkanı Toptan'dan Bartın'da yanıt geldi.

soL (HABER MERKEZİ) DTP Milletvekili Sabahat Tuncel'in Türkiye'nin 20-25 bölgeye bölünmesine yönelik sözlerine TBMM Başkanı Köksal Toptan'dan sert yanıt geldi.

Bartın'da MHP'li Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret eden Toptan, gazetecilerin konuyu hatırlatması üzerine "savcıları harekete geçmeye" çağırdı.

DTP'li vekillerin 14. madde ihlali konusunda 200'e yakın dosyasının olduğunu söyleyen Toptan "Beyanını okumadım. Ağzından çıkanı da bilmiyorum. Ancak bu şekilde beyanı varsa suçtur. Onu da değerlendirmek ilgili savcıların işidir. Savcılar gerçekten böyle bir şey söylenmiş mi söylenmemiş mi inceler ve gereğini yaparlar. Şu an işlendiği iddia edilen bir suç için Parlamentoya dokunulmazlığın kaldırılması için fezleke gelir. DTP'li milletvekilleri hakkında 200'e yakın dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili dosya var. 150'ye yakını anayasanın 14. maddesi 'devletin bölünmez bütünlüğü aleyhine' yönelik suçlardır. Ancak dokunulmazlıkların kaldırılması yoluna gidilmemiştir. Talep gelirse bizim yapacağımız Adalet ve Anayasa Karma Komisyonuna havale etmektir. Burada değerlendirip sonuca bağlanacaktır" dedi.