DTP milletvekillerinin olduğu yürüyüşe müdahale

Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarını protesto etmek amacıyla düzenlenen Diyarbakır yürüyüşüne polis müdahale etti.

DTP Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş ve Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve bazı DTP'li belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu binlerce kişi, DTP il binasının önünde bir araya geldi.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin üst tarafından geçen caddeye doğru yürüyüşe geçildiği sırada Diyarbakır E Tipi Cezaevi istikametine doğru yürünürken polis barikatı ile karşılaşıldı.

Protesto yürüyüşü içim polis araçlarından "dağılın" anonsları yapılırken DTP'li milletvekilleri ve DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkileriyle görüştü.

DTP'lilerin Emniyet Müdürlüğü yetkileriyle görüşmesi devam ederken, "Ya önder Apo ile onurlu bir yaşam ya da savaş ve intikam" yazılı pankart açılarak"Amed uyuma onuruna, önderine sahip çık", "İntikam", "Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız", "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.

Görüşmelerin ardından polis yürüyüşe izin vermediğini açıkladı. Polisin eyleme müdahale etmesi üzerine çatışmalar çıktı. Polis ekipleri gaz bombaları, tazyikli su kullanırken, yürüyüşe katılanlardan da molotofkokteyl, taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Bölgede çatışmaların devam ettiği ve yaralınanlar olduğu bilgisi veriliyor.
(soL - Haber Merkezi)