"Dokunulmazlık kültür işi"

Yasama ve yürütme organlarındaki dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda ülkenin geleceğinin tehlikeye gireceğini iddia eden Erdoğan, dokunulmazlığın şu anda gündemlerinde olmadığını söyledi.

Dün bir televizyon programında konuşan Başbakan Erdoğan, dokunulmazlıklar konusundaki soruları da yanıtldı. Dokunulmazlık konusundaki yoğun taleplerin hatırlatılması üzerine muhalefet partilerini eleştirmeye başlayan Erdoğan, “Şu anda bu teklifi getiren ana muhalefet lideri ağırlıklı olarak acaba AKP iktidarından önce niçin bu teklifi hiç ülke gündemine getirmedi?” dedi.

Bu konuyu kendi programların aldıklarını belirten Erdoğan, “Dedik ki 'Herkes bu dokunulmazlık zırhından çıksın'. Sadece bunu siyasiye değil, yargı, yürütme, yasama. Herkese istinasız bu olsun. Ama bunu sen sadece yasama ve yürütme organının mensuplarına böyle bir uygulamayı getirirsen ülkenin geleceği tehlikeye girer” dedi.

"Bürokrasiye mahkum oluruz"
Bu durumun, yasama ve yürütme mensuplarını, bürokrasinin “iki dudağı arasına” mahkum etmek anlamına geldiğini iddia eden Erdoğan, “Bu öyle bir şey getirir ki, siyaset kurumunu bitirir. Bir başbakan hakkında kalkıp birisi bir ihbarda bulunsa bir savcının bir dava açmasıyla hemen başbakan, dokunulmazlığı kaldırılarak mahkum edilir. Peki o ülkede istikrar olur mu? Sıkıntı burada” dedi.

"Zaman aşımı yok"

Dokunulmazlığın kaldırılması durumunda ortaya çıkabilecek olası tabloyu uçlaştırdığı gözlenen Erdoğan, bir milletvekilinin milletvekilliği bittiği anda kendisi hakkında açılan bir dava varsa bunun başlayacağını, zaman aşımının söz konusu olmadığını da hatırlattı. Erdoğan, “Burada da bir kültürün oluşması gerekiyor. Bu kültür bizde yok. Yasama ve yürütme organının mensupları zaten buralardan ayrıldığı anda, geciktirilmiş olarak yargı süreci tekrar onlar için başlıyor" diye konuştu.
(soL – Haber Merkezi)