Diyarbakır’a 25 savaş uçağı gönderildi

Diyarbakır’da bulunan 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na, takviye amaçlı 25 savaş uçağının gönderildiği bildirildi. Takviyenin, TSK’nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi konusunda 1 yıl süreyle hükümete yetki veren tezkerenin TBMM’de kabul edilmesinin ardından gerçekleşmesi ise dikkat çekti.

Vatan gazetesinin haberine göre, takviye amaçlı 25 savaş uçağının Diyarbakır’da bulunan 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’na gönderildiği bildirildi. Bazı askeri yetkililere dayandırılan haberde, savaş uçaklarının Suriye’deki gelişmeler ve sınır ötesine düzenleneceği muhtemel “terör” operasyonları için gönderildiği ifade edildi.

Suriye’yi vurabilirler
Haberde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi konusunda hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresinin TBMM’de kabul edilmesi ve Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine düşen top mermisinin 5 kişinin ölümüne neden olmasının ardından 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8’inci Ana Jet Üssü’nde görülen hareketliliğe dikkat çekildi.

Irak’ın kuzeyinde bulunan PKK kamplarına yönelik dün düzenlenen operasyonların ardından bugün de askeri üssün hareketli olduğu ve öğle saatlerinden itibaren çok sayıda F-16 savaş uçağının Diyarbakır’daki askeri üsse iniş yaptığı bildirildi.

Askeri yetkililer, takviye olarak gönderilen savaş uçaklarının, bölgede yapılması muhtemel bir hava harekatına 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda konuşlu bulunan Pars ve Atmaca filolarının öncülüğünde yer alacaklarını ifade ettiler. Haberde ayrıca, buradaki uçakların gün boyu eğitim uçuşu yaptığı belirtiliyor.