Diyanet Başkanı fetvayı verdi: ‘Camisiz üniversite kalmasın’

AKP iktidarında birçok üniversiteye cami yapılmasına başlanmışken Niğde Üniversitesi kampüsünde yapılan caminin açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Türkiye’de camisiz üniversite kalmasın” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Niğde Üniversitesi kampüsünde yapılan caminin açılışı için geldiği kentte, "Milletimizle birlikte bütün bu üniversitelerimizin kampüslerindeki camileri inşa ediyoruz. Ve diyoruz ki Türkiye'de hiçbir üniversite mabetsiz olmasın" dedi.

“Allah’a şükür 38 üniversitede cami inşaatı var”
Niğde ziyareti sırasında belediyede gazetecilere açıklama yapan Görmez üniversitelere ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Allah'a hamdolsun geliştirdiğimiz bir proje ile Türkiye'de şimdilik 38 üniversitenin kampüsünde cami inşaatı var. Bunların 3 tanesi açıldı, bugün 4'üncüsünü inşallah birlikte açmış olacağız. Biz bütün bunları yapacak kadar zengin değiliz. Ama öncülük yaptığımızda şehirlerin hayırsever zenginleri hemen bize destek veriyorlar. Bizim de katkımız oluyor. Böylece milletimizle birlikte bütün bu üniversitelerimizin kampüslerindeki camileri inşa ediyoruz. Ve diyoruz ki Türkiye'de hiçbir üniversite mabetsiz olmasın."

Geç kalmışız…
Yurtdışında birçok ülkede üniversitelerde klise olduğunu belirten Görmez, "Gidin Oxford Üniversitesi'ne, hangi kapıyı açsanız, bütün kapılar kiliseye doğru açılır. Cambridge Üniversitesi'ne gidin, en muhteşem yerinde bir mabet vardır. Biz bu konularda biraz gecikmişiz doğrusu. Onun için bunu dikkate alarak, Türkiye'mizin her üniversitesinde mutlaka, hem de çok işlevsel, estetik, öğrencilerin gelip kitap okuyabilecekleri, kahvelerini içebilecekleri mekanları da olan mabetler olsun istiyoruz" diye konuştu.

(soL - Haber Merkezi)