Dişli: Araştırdım, suçsuzum!

Şaban Dişli, hakkındaki rüşvet iddialarına günler sonra cevap verdi. Dişli konu hakkında araştırma yaptığı için gecikmiş. Elindeki belgeleri isteyen gazetecilere "gidin siz de araştırın" diyen Dişli, CHP'li belediye meclis üyelerinin de söz konusu edilen imar değişikliği kararlarında oy verdiğini ileri sürdü.

soL (HABER MERKEZİ) AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkındaki, iş takibi için 1 milyon dolar rüşvet aldığı yolundaki iddialarına dün TBMM'de AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile birlikte düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi. Dişli, rüşvetin belgesi olduğu iddia edilen belgenin çarpıtıldığını öne sürerek "bu haksızlığı yapanları, bu iftirayı atanları bu mübarek günün gecesinde Allah'a ve millete havale ediyorum" dedi.

Dişli, Kılıçdaroğlu'nun rüşvet iddiasını desteklemek için basına dağıttığı belgenin eski ortağına kredi temininde yardımcı olduğunu gösteren bir belge olduğunu savundu.

Belgeleri var ama kendiniz araştırın bulun

Dişli, hakkındaki iddialara neden geç cevap verdiğini de iddiaların basında yer almasının ardından gerekli bilgi ve belgeleri toplamaya çalıştığını söyleyerek açıkladı. Araştırmalarının sonunda ''bu süreçlerin tamamının, benim yani Şaban Dişli'nin ilgisi ve bilgisi dışında usul ve yasaya uygun olarak gerçekleştiğini tespit ettiğini" de ekledi. Elindeki belgeleri uygun göreceği bir televizyon programında açıklayacağını belirten Şaban Dişli, toplantıda mal varlığı, maaş bordroları ve yurtdışında kazandığı paralara ilişkin belgeleri de basın mensuplarına gösterdi. Dişli, belgelerin basın toplantısında neden dağıtılmadığını soran bir gazeteciye ise "git araştır, araştırmacı gazetecisiniz. Size cevap vermeyeceğim, ne çok şey araştırdınız hakkımda, bunu da araştırın" dedi. Dişli, hakkındaki iddialarla ilgili olarak da "bu işin ortası olmaz ya inanırsınız ya inanmazsınız. Kamuoyu ya inanır ya inanmaz" ifadesini kullandı.

"İş dünyası beni tanır"

Dişli kendisini savunduğu konuşmasında ODTÜ mezunu olduğunun, ABD'de mastır yaptığının, uzun süre özel sektörde üst düzey yöneticilik görevinde bulunduğunun, kurduğu ve ortağı olduğu şirketlerle yüzlerce insana iş ve ekmek verdiğinin altını çizerken referans olarak da iş dünyasının kendisini tanımasını gösterdi.

"CHP'liler de oy verdi"
Dişli, rüşvet iddiasına konu olan Silivri'deki imar değişikliği çalışmasını ilk olarak 2002'de CHP'li Silivri Belediyesi'nin başlattığına da dikkat çekerek, söz konusu imar değişikliği kararının altında CHP'li belediye meclis üyelerinin imzalarının da olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yaptığı açıklama ile Dişli'yi savunmuş ve iddialara konu olan Silivri'deki arsa ile ilgili imar kararının, İBB İmar Komisyonundan oy birliği, Büyükşehir Belediye Meclisi'nden de üzerinde herhangi bir tartışma olmaksızın oy çokluğuyla geçtiğini ifade etmişti.

"CHP dedikodu yapıyor"

Bekir Bozdağ da basın açıklamasına katılmasının AKP'nin Dişli'nin arkasında olduğu mesajını vermek için mi olduğu sorusuna CHP'nin tutumunu suçlayarak yanıt verdi ve CHP'nin AKP ile olan mücadelesinde dedikoduların ya da birilerinin aleti olmak yerine milletin gönlünü alacak yöntemler kullanması gerektiğini söyledi.