DİSK: 'Suriye’deki gelişmeler emperyalist komplo'

Suriye Sendikalar Konfederasyonu’nun (GFTU) davetlisi olarak Suriye’ye giden, DİSK heyeti bugün yaptığı açıklamada, Suriye halkına, işçilerine yönelik emperyalist komployu ve saldırganlığı protesto ettiğini açıkladı.

Suriyeli sendikaların davetlisi olarak bu ülkeye giden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Suriye’de yaşanan olayların işçilere ve Suriye halkına karşı emperyalist bir komplo olduğunu açıkladı.

DİSK heyeti olarak, Örgütlenme Daire Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve DİSK Eğitim Daire Başkanı Celalettin Aykanat yaptıkları ziyaretle ilgili basına bir açıklama gerçekleştirdi. GFTU’nun değişik iş kollarından toplam 1 milyon 250 bin üyesi olan bir işçi konfederasyonu olduğunun belirtildiği açıklamada, Suriye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun ülke içerisinde toplumsal etkinliği olan önemli bir güç olduğu vurgulandı.

“İki farklı Suriye var”
Şam’da sendika yöneticileri ve işçilerle bir araya geldiklerini belirten DİSK heyeti adına Örgütlenme Daire Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu şunları dile getirdi: “Suriye halkının, işçilerinin, insanlarının yaşadığı bir Suriye var. Bir de İsrail ve ABD merkezli, El Cezire, CNN gibi medya tarafından gerçekleri maniple ederek yalanlarla yaratılmaya ve tüm dünyaya gösterilmeye çalışılan başka Suriye var.”

“İnsanlar hayatlarını normal şekilde sürdürüyor”
Suriye’nin en büyük kenti Başkent Şam’da insanların, günün her saatinde normal yaşamına devam ettiklerinin vurgulandığı açıklamada, “Okula giden okula, çalışanlar işine gidiyor. İşyerleri faaliyetlerine devam ediyor. Suriye’deki Hıristiyan vatandaşlar Noel hazırlığı yapıyorlardı. Günün belirli saatlerinde kalabalıklaşan, El Cezire, CNN Televizyonu tarafından yönetimi protesto merkezi olarak gösterilen yerlerde herhangi bir gösteriye tanık olmadık. Bir izci gençlik grubunun akşam gösterisine tanık olduk. O da emperyalist saldırganlığı, komployu protesto gösterisiydi. Emperyalist saldırganlığa ve komploya karşı yapılan mitinglere katılımın 1 milyon kişi olduğu belirtildi” denildi.

“Emperyalist saldırganlığa inat”
‘İnsanlar emperyalist saldırganlığa, komploya inat yaşamlarına, vatanlarına sahip çıkıyorlar’ diyen Küçükosmanoğlu, Suriye’nin, İsrail Siyonizmine ve ABD emperyalizmine karşı her zaman Filistin halkının ve direnişinin yanında olduğu için hedef seçildiğini dile getirdi.

Suriye’de IMF ve Dünya Bankası’nın ekonomik reçeteleri uygulanmadığını ve emperyalistlere borcunun da olmadığını belirten Küçükosmanoğlu, Tunus, Mısır, Libya, Yemen’deki halk hareketlerini kendi çıkarına kanalize eden emperyalistlerin benzer senaryosunun Suriye’de tutmadığını vurguladı.

DİSK olarak emperyalist saldırganlık ve komploya maruz kalan Suriye Halkı ve İşçileri ile birlikte dayanışma içerisinde olduklarını belirten Küçükosmanoğlu, “Türkiye işçilerini emekçi halklarını Suriye işçileri ve halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Suriye’ye yönelik emperyalist komployu, dışarıdan gayri-meşru müdahaleyi protesto ediyoruz” dedi.

(soL - Haber Merkezi)