Dink davasında faşist küstahlığı

Hrant Dink cinayetinin 6. duruşmasında, dava yeniden görüşülmek üzere 13 Ekim’e ertelenirken, Yasin Hayal’in avukatı açıklamaları ile müvekkili Yasin Hayal’den geri kalmadığını gösterdi.

soL (HABER MERKEZİ) Hrant Dink cinayeti davasının altıncı duruşması Beşiktaş 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Yaklaşık sekiz saat süren duruşma sonunda dava 13 Ekim'de yeniden görüşülmek üzere ertelendi. Sanıkların tutukluluk hallerine devam kararı verildi. Çok sayıda basın çalışanının izlediği duruşmanın ikinci bölümüne sanıkların densizlikleri damga vurdu. Duruşmaya katılan gazeteci ve avukatları kızdıran "sanık şov", Dink duruşmalarında yol alınmasının ne kadar zor olduğunu da göstermiş oldu.

Mahkemenin sona ermesinin ardından duruşma hakkında değerlendirme yapan Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut, sanıkların "emperyalistlere karşı vatanını savunan Türkler" olduğunu ileri sürdü. Kendisinin de Turancı olduğunu söyleyen Turgut, "Ohannes Pamukyan" diye hitap ettiği Orhan Pamuk'un da davaya çağrılması gerektiğini belirtti.

Turgut'un, cinayetin Vatikan kilisesinin Gregoryan kilisesine karşı bir operasyonu olduğu iddiası da basın mensuplarınca şaşkınlıkla karşılandı.

Mahkemenin ardından sanıklar Ogün Samast, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolcu, Ahmet İskender, Mustafa Öztürk, Tuncay Uzundal, Coşkun İğci, Erbil Susaman, Veysel Toprak ve Salih Hacı Salihoğlu cezaevine götürüldüler.