Dinci işadamı Mihri Belli'nin cenazesine laf attı

Dinci işadamı Mehmet Ali Şadoğlu, Mihri Belli'nin cenazesinin Şişli Camii'nin önünden kaldırılmasına tepki gösterdi.

Daha önce Aziz Nesin'in başına 250 bin dolar ödül koyması, Taraf gazetesine bir yıllık peşin parayla verdiği reklamın okurların yoğun tepkisi nedeniyle gazete tarafından kaldırılması ve Bin Ladin için tam sayfa taziye ilanı vermesiyle tanınan Mehmet Ali Şadoğlu, bu defa Mihri Belli'nin cenazesinin kaldırıldığı caminin imamına ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na saldırdı.

Ateist birinin cenaze namazını kıldırmanın Allah'ın hükmüne karşı gelmek olduğunu söyleyen Şadoğlu, "Şişli Camii imamının adı Mihri Belli olan Marksist, komünist ve ateist birine, cenaze namazını kıldırma müsaadesi ve duada bulunması, Allah’a apaçık bir isyandır. Bu durumda Diyanetin ve Şişli Camii imamının şeytandan bir farkı var mıdır?" dedi.

Ateisler dini törenle gömülmek zorunda mı?
Mihri Belli'nin cenazesinin ardından başlayan bu tartışmayla ilgili soL haberini okumak için tıklayınız

Şadoğlu, Kuran'daki Tevbe suresini de hatırlattı: "Onlardan ölmüş olan hiçbirine asla namaz kılma onun kabri başında da durma! Çünkü onlar, Allah ve Resulünü inkâr ettiler ve fasık olarak öldüler."

Şadoğlu, Mihri Belli ve yoldaşlarına saldırmaktan da geri durmadı: "Dolaylı olarak İslam’ın bir kültür olduğunu deklare eden Diyanet, cenaze namazını kıldığı kâfir Mihri Belli’nin, “Halkımın gömüldüğü gibi gömülmek istiyorum” vasiyeti masum bir istek değil, yaşamı boyunca düşmanı olduğu İslam’ı aşağılamak ve yandaşlarınca camii işgal ettirmektir. Asıl amacı, hayattayken küfredip inkâr ederek mücadele ettiği Allah, Peygamber, Kur’an, cami ve imamlara ölüsünün önünde kıyama vardırıp ve inanmadığı duaları yaptırtarak yandaşlarınca alaya aldırmaktı ve başardı da. Dirisinin yapamadığını ölüsü yapsa da ilkesiz olduklarını, cenazelerini dahi kendi inançsızlıkları çerçevesinde kaldırmaktan aciz bulunduklarını ortaya koymaları, bunların devrimci değil, ancak goygoycu olduklarını kanıtlanmıştır.Ölüsünü bile kaldıramayarak hasmı olan dine teslim edenden devrimci mi olur?"

Alevi düşmanlığı da var
Şadoğlu'nun yazısında, Alevi düşmanlığı da kendine yer buldu: "Mihri Belli’nin camiden değil de cemevinden kalkması daha yakışır kalırdı. Çünkü Alevilerin bir kısmı kendisi gibi hem Marksist, hem solcu, hem komünist ve hem de ateist ama cenazeleri camiden değil cemevlerinde yapılan törenlerle kalkmaktadır."

Aziz Nesin'in kellesini istemiş, Taraf'a reklam vermişti
Aziz Nesin’in “İstanbul dışına çıkması halinde öldürülmesi” yönünde verdiği fetva ve öldürene vaat ettiği 250 bin dolarlık ödülle tanınan Mehmet Ali Şadoğlu’nu kamuoyu şeriatçı çıkışlarıyla tanıyor.

Geçtiğimiz sene Mart ayında Taraf gazetesi de Mehmet Ali Şadoğlu'ndan reklam almış, fakat tepkiler sonucundan reklamın "yanlışlıkla yayınlandığını" belirtip, kaldırmak zorunda kalmıştı.

(soL - Haber Merkezi)