Devrimcileri anmak suç!

Mahir Çayan ve arkadaşlarını anma törenine katılan 32 kişi hakkında "suçu ve suçluyu övmek"ten beş ay hapis cezası verildi.

soL (HABER MERKEZİ) Kızıldere'de Mahir Çayan ve dokuz arkadaşının öldürüldüğü evin önünde anma töreni düzenleyen Devrimci 78'liler Federasyonu üyesi 32 kişi hakkında açılan davada, sanıklara "suçu ve suçluyu övmek"ten 5'er ay hapis cezası verildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 27 sanığın cezasını aynı "suç"u bir daha işlemeleri halinde cezaların infazı yapılmak üzere ertelerken, beş sanığın cezasını ertelemedi.

Devrimci 78'liler Federasyonu'nun 6 Mayıs 2007'de Tokat Kızıldere'deki evin önünde düzenlediği anma törenine katılan 32 kişi hakkında "suçu ve suçluyu övme" suçundan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, karar 12 Eylül'de açıklandı.

Sanık avukatları "cezanın devrimci önderlerin anılmasını engellemek için verildiği"ni ileri sürdü. Cezası ertelenen sanıkların önümüzdeki yıl yapılacak anma törenlerine katılmaları halinde, bu yılki tören nedeniyle verilen cezanın da infazı gerçekleştirilecek. Kararın Yargıtay tarafından onanması halinde, devrimcilerin anma törenlerine katılmanın suç teşkil edeceği belirtiliyor.