Devrimci Karargah'ta yeni dava açıldı

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da yargılandığı Devrimci Karargah ana davasıyla birleştirilmesi istenen iddianamede, BDP Milletvekili Aysel Tuğluk’un avukatı Özcan Kılıç’ın da aralarında bulunduğu 3 şüpheli yer aldı.

DHA'nın haberine göre Devrimci Karargah soruşturmasında yeni bir dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Tandoğan tarafından hazırlanan 12 sayfalık iddianamede 2’si tutuklu 3 şüpheli yer aldı. Tutuklu şüpheli Okan Duman’ın Devrimci Karargah örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği belirtilen iddianamede, Duman’ın örgütün yurtdışında bulunan üst düzey yöneticileri ile irtibatının olduğu ifadeleri yer aldı. İddianamede, tutuklu şüpheli Coşkun Kıyamçiçek ile tutuksuz şüpheli Avukat Özcan Kılıç’ın da Okan Duman ile irtibatının olduğu iddia edildi.

İddianamede, şüpheli Okan Duman’ın Devrimci Karargah terör örgütü içerisinde faaliyetlerde bulunan "Ali Haydar" kod adlı Bayram Akdoğdu ile birlikte "Faruk" kod adlı Şemdin Şimşir’in talimatıyla Kuzey Irak’ta bulunan Erbil şehrine gitmeye hazırlandıkları ifadelerine yer verildi. Okan Duman’ın, 30 Temmuz 2011 günü MÜSİAD’ın yanındaki patlamayı örgüt talimatları doğrultusunda yaptığı öne sürülen iddianamede, Duman’ın evinde 200 gram plastik patlayıcı bulunduğu ifade edildi.

Avukat Özcan Kılıç hakkında yer alan iddialar
İddianamede Avukat Özcan Kılıç’ın Avrupa’da bulunan Devrimci Karargah terör örgütü üst düzey yöneticisi Şemdin Şimşir’in verdiği talimatlarla Okan Duman ile irtibata geçtiği iddia edildi. Kılıç’ın aynı zamanda Şemdin Şimşir’in avukatlığını da yaptığı ifade edilen iddianamede, şüpheli Özcan Kılıç’ın Şemdin Şimşir ile müvekkil-avukat ilişkisinden farklı olarak üstü kapalı ve şifreli konuştukları, bu görüşmelerin müvekkil-avukat ilişkisinden ziyade örgüt yöneticisi-örgüt mensubu ilişkisi şeklinde olduğu, Özcan Kılıç’ın telefonda görüşmek istemediği, gerekirse bir günlüğüne Şemdin Şimşir ile görüşmek için yurtdışına çıkmayı göze aldığı ileri sürüldü. Şüpheli Coşkun Kıyamçiçek’in ise diğer örgüt üyeleri ile şifreli konuşmalar yaptığı ve terör örgütü düşünce ve eylemsel hareket tarzı ile kendini özdeşleştirebildiği ve terör örgütü üyesi olduğu iddia edildi.

Duman'ın 105 yıl hapsi istendi
İddianamede, Okan Duman’ın “terör örgütü yöneticisi olmak, terör örgütünün propagandasını yapmak, mala zarar vermek, patlayıcı madde bulundurmak, iftira, başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmak" suçlamasıyla 37,5 yıldan 105 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Avukat Kılıç'a 15 yıla kadar hapis istemi
Şüpheliler Özcan Kılıç ve Coşkun Kıyamçiçek’in ise “terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. İddianame, Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da sanıkları arasında olduğu Devrimci Karargah ana davasıyla birleştirme talepli olarak hazırlandığı için İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.