Devrimci Karargâh duruşması öğleden sonraya ertelendi

Devrimci Karargâh davasının duruşması saat 13:00'e ertelendi.

Birçok sosyalist aydın ve siyasetçinin tutuklu olduğu Devrimci Karargâh davasın 2. duruşması sanıkların gelmesinin gecikmesi dolayısıyla gecikmeli başlayacak. Dava saat 10:00’da başlaması gerekirken gecikmeden dolayı saat 13.00’a ertelendi.

Dava için Beşiktaş Adliyesi önünde toplanan Sıra Kimde İnisiyatifi üyeleri Barbaros Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Akın Birdal, birçok siyasetçi ve aydının hiçbir ilgisinin olmadığı bir örgüte üyelik suçlamasıyla tutuklu bulunduğunu söyledi. Birdal, "hayatı devrimci ve sosyalistlere karşı mücadeleyle geçmiş" Hanefi Avcı’nın devrimcilerle ilşkili gibi gösterilmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

Bu tutuklamaların siyasi bir komplo olduğunu belirten Birdal, "AKP iktidarı bu operasyonu kozmik odalarında planlıyor. Aynı zihniyet BDP’li seçilmişleri ve Kürt halkının meşru siyasi temsilcilerini KCK davasıyla esaret altında tutmakta. AKP ileri demokrasisi sayesinde son zamanlarda böyle siyasi linç davalarıyla oldukça çok karşılaşıyoruz. 13 Nisan’da karşılaştıkları bu anlamsız suçlamalara karşı savunma yapacak arkadaşlarımıza bu hakları dahi verilmedi" dedi.

Birdal, adaletin bu denli pervasızca işletilmesi karşısında sanık avukatların cüppelerini attığını dile getirdi. Yaklaşık 1 yıl sonra bugün ilk defa yargılamanın gerçekleşeceğini belirten Birdal, "Bizler biliyoruz ki bu saldırılar emeğini özgürleştirmek için mücadele eden işçi sınıfınadır, eşitlik ve demokrasi mücadelesi veren Kürt halkınadır, erkek egemen sistemle mücadele eden kadınlaradır, doğayı suyuu kapitalizme kaptırmamak için mücadele eden çevrecileredir” dedi.

Adliye önünde yoğun güvenlik önlemleri var. Adliyeye ailelerin ve temsilcilerin girmesinde kimi sıkıntılar da yaşanıyor.