Devrimci Karargah davasında izdiham

Devrimci Karargah Davası'nda ilk gün yoğun izdiham ve protestolarla geçti.

Devrimci Karargah Davası'nın ikinci duruşmasında ilk gün geride kaldı. Duruşma saatinin önce 10.0’dan 13.00’e sonrada 13.45 alınması davanın büyük tepkiye yol açtı.

Yaklaşık 6 saat süren ilk gün Bilim ve Gelecek Dergisi Editörü Baha Okar, Red Dergisi yazarı Hakan Soytemiz, TÖP sözcüsü Oğuzhan Kayserilioğlu veTÖP üyesi Semih Aydın gibi isimler savunmalarını yaptı. Rıdavan Turan, Ecevit Piroğlu gibi isimler ise ilk günün arından savunma yapma sırası gelmedi.

Dava sırasında Devrimci Karargah'ın ilk dalga operasyonunda tutuklananlar bundan sonraki duruşmalara Hanefi Avcı’nın katılması halinde bir daha söz almayacaklarını söyledi.

Duruşmanın sona ermesinden sonra adliye önünde bekleyen SDP, TÖP ve Sosyalist Parti üyeleri arkadaşlarının cezaevi araçlarıyla geçişi sırasında sloganlarla arkadaşlarına destek oldu.

Davanın 2. duruşması yarın alınacak savunmalarla devam edecek. Yarın yapılacak olan savunmaların ardından sanıkların serbest kalıp kalmayacakları da belli olacak.

Sıra Kimde İnsiyatifi üyeleri yarınki duruşma öncesi herkesi sosyalistlere dönük bu komploya karşı Beşiktaş Adliyesine davet etti.

(soL-Haber Merkezi)