Devrimci Karargah davasında 4 tahliye

Devrimci Karargah davasının bugün görülen duruşmasında Necdet Öztürk, Emrol Pamuk, Mehmet Güneş ile Vedat Yıldız tahliye edildi.

Devrimci Karargah davasının bugün görülen duruşmasında Türkiye Gerçeği dergisi editörü Mehmet Güneş ile Necdet Öztürk, Emrol Pamuk ve Vedat Yıldız tahliye edildi.

Hanefi Avcı salona tek başına alındı
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 11’i tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Avcı, avukatı ile tek başına salona alındı. Davanın siyası olduğunu belirten Avcı, “Siyasi bir dava olduğu için beni tahliye etmiyorsunuz. Benim suçsuz olduğumu siz benden daha iyi biliyorsunuz" dedi.

Avcı’nın ardından diğer sanıklar salona alındı. Duruşmada söz alan tutuklu sanıklar da tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti taleplerin alınmasının ardından duruşmaya ara verdi. Aranın ardından kararlarını açıklayan mahkeme heyeti 4 sanığın tahliyesine karar verdi.

7 sanığın tahliye talebi reddedildi
Mahkeme, tutuklu sanıklar Necdet Öztürk, Emrol Pamuk, Mehmet Güneş ile Vedat Yıldız’ı "tutuklu saldığı süreyi" gözönünde bulundurarak tahliye etti. Mahkeme Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 7 sanığın tahliye talebini ise "suçun mahiyeti ve kuvvetli suç şüphesi" gerekçesiyle reddetti.

Mahkeme ayrıca Devrimci Karargah soruşturması kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ancak MİT Kanunu kapsamında hakkında dava açılamayan MİT Mensubu M. Ş. hakkındaki soruşturmanın akıbeti hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bilgi istedi.

Duruşma 28 Aralık tarihine ertelendi.