Deniz Kuvvetleri'nde de istifa

Deniz Kuvvetleri'nde, bir ay sonra yapılacak Yüksek Askeri Şûra’da Koramirallik terfisine üst sıradan girecek tümamiral istifa etti.

soL (HABER MERKEZİ) Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda soruşturma, denetim ve incelemelerden sorumlu birim olan Değerlendirme Denetleme Başkanlığı'nın komutanı Tümamiral Mustafa Baha Eren, TSK'den ayrıldı.

Bir süre önce, komutanlığa emeklilik ve ayrılma dilekçesi veren Eren'in başvurusu kabul edildi. Tümamiral Baha Eren, geleceğin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı adaylardan biri olarak gösteriliyordu. 2001'de kurmay albaylıktan tuğ, 2005'de de tümamiralliğe en üst sıradan terfi eden Eren'in, bir ay sonra Koramiralliğe terfi edeceği dönemde istifası için değişik görüşler öne sürülmekte. İstifanın, daha önce Hava Kuvvetleri'ndeki istifalara benzer bir şekilde özel hayatına ilişkin nedenlerden kaynaklandığı ve Eren'in ordudan ayrılmak zorunda kaldığı ileri sürülüyor.

Bunu yanı sıra, internette dolaşan ve Eren'in Tuğamiralliği'nde görev yaptığı Güney Görev Grup Komutanlığı'nda bir devir teslim töreninde siyasi içerikli sert çıkışlarda bulunan konuşmasından alıntılar olduğuna da dikkat çekildi.

Deniz Kuvvetleri'nde Genel Sekreterlik ve Personel Başkanlığı gibi hassas noktalarda çalışan Baha Eren, Deniz Kuvvetleri'nde Foça ve Aksaz Deniz Üsleri'ndeki muharip birimlerin komutanlığını yapmıştı. Tümamiral Eren, yabancılara satışından önce Oyakbank'ın yönetim kurulu üyeliğinde de bulunmuştu.