Deniz Gezmiş'e yine dava

Mersin’de Deniz Gezmiş ve yol arkadaşlarını anmak için yapılan basın açıklamasının ardından, açıklamayı okuyan TKP İl Yöneticisi'ne dava açıldı.

soL (HABER MERKEZİ) "Bağımsız Türkiye" başlıklı pankart açarak TKP Mersin il binasından yürüyüşe geçen öğrenciler yürüyüş sırasında "AKP'ye karşı Deniz olunmalı", "Gençlik gelecek gelecek sosyalizm", "Yankee Go Home" sloganları atmışlar, gericiliği ve emperyalizmi hedef alan dövizler taşınmışlardı. Kitlesel bir katılımla gerçekleşen eyleme çevredeki vatandaşların alkışlarla destek verdikleri gözlenmiş, Mersin taş bina önünde okunan basın metniyle eylem son bulmuştu.

Bağımsız Türkiye işlerine gelmiyor
Eyleme katılanlar arasında 1 Mayıs'ta Taksim'deki eyleme katılan ve AKP'nin gazlı saldırılarına maruz kalan öğrenciler de bulunuyordu. Okunan basın açıklaması metninde "Yurtsever Cepheli Öğrenciler Denizlerin dillerinden düşürmediği 'Bağımsız Türkiye' sloganın gereğini bugün de yaptıklarını, ülkemizi ve insanlarımızı emperyalistlere satan AKP'ye 1 Mayıs'ta Taksim'de göstermişlerdir. Tayip Erdoğan'ın korktuğunun başına gelmesi yakındır. Denizler ayakların yanında" ifadelerine yer verilmişti.

Eylemde basın açıklamasını okuyan TKP Mersin il yöneticisi Mesut Oyardı aleyhine "suçu ve suçluyu övmek" suçunu işlediği gerekçesiyle açılan kamu davasının ilk duruşması bugün yapılıyor.