Deniz Feneri'nde soruşturma başlıyor

Türkiye'ye aylar sonra gelen ve sadece çevirisi 3 ay süren Deniz Feneri e.V Derneği yolsuzluğu dosyası Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'na intikal etti. Soruşturma eksik bazı belgelere rağmen başlatılacak.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, Almanya'daki Deniz Feneri e.V Davası'na ilişkin Almanya'dan gelen dosyanın çevirisinin tamamlandığını resmi olarak açıkladı. Boyrazoğlu açıklamasında, eksik gönderildiği anlaşılan ve çevirinin ardından delil olduğu ortaya çıkan bazı belgelerin Almanya adli makamlarından talep edildiğini de belirtti.

Boyrazoğlu eksik belgelere karşın soruşturmanın başlatılacağını söylerken, soruşturmada Deniz Feneri soruşturmasını yürüten Nadi Türkaslan ile birlikte Cumhuriyet Savcıları Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz'ün de görevlendirildiğini bildirdi.

Çeviri vefat nedeniyle gecikmiş!
20 dakika süren açıklamalarında "Tercümenin gecikmesinden kaynaklanan bazı sızlanmaları anlayışla karşıladığını" dile getiren Boyrazoğlu, ''Elimizde olmayan nedenlerle bugüne kadar gecikmiştir'' şeklinde konuştu. Başsavcı Boyrazoğlu, açıklamayı 1 hafta önce yapacaklarını, ancak heyetteki emekli Dışişleri mensubunun babası vefat ettiği için tercümenin 1 hafta geciktiğini sözlerine ekledi.