“Deniz Feneri’nde 2. dalga gelecek”

Almanya’da görülen Deniz Feneri davasının dosyasını resmi yollardan önce Türkiye’ye getiren CHP’li Ali Kılıç, yakında Deniz Feneri’nde 2. dalganın yaşanacağını ve 15 kişinin yargılanacağını iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) CHP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ali Kılıç, "Yakında Deniz Feneri soygununun 2. dalgası başlayacak ve 15 kişi daha yargı önünde hesap verecek" iddiasında bulundu. Kılıç, davanın dosyası Adalet Bakanlığı'na ulaşmadan önce dosyayı Türkiye'ye getirmişti.

Kılıç, AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün'ün "Dosya çakma" iddiasına yanıt vererek, "AKP Grup başkanvekili Nihat Ergün, 3 yalan söyledi. İddialarını kanıtlaması için kendisine 3 gün süre veriyorum" dedi. Kılıç, Ergün'ün "CHP'nin getirdiği dosyanın sahte olduğu, dosyanın Alman makamlarından rüşvetle elde edildiği ve Ali Kılıç'ın Türkiye'ye ihanet ettiği" iddialarını kanıtlamaması durumunda Ergün'ü mahkemeye vereceğini belirtti.

Ali Kılıç, Deniz Feneri davasında ikinci dalganın yaşanacağını da iddia etti. Kılıç, "Yakında Deniz Feneri soygununun 2. dalgası başlayacak ve 15 kişi daha yargı önünde hesap verecek. AKP bu dosyaya da ilgisiz kalırsa, o dosyayı da CHP Türkiye'ye getirerek kamuoyuna duyuracak ve yargıya teslim edecektir. Bu soygunda yer alanların da, uzantılarının da, Türkiye'deki koruyucularının da kaçma dönemi sona ermiştir, hesap dönemi başlamıştır" diye konuştu.