Demirtaş: Operasyon siyaset mühendisliği

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündemdeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını değerlendirdi. Demirtaş operasyonların barış sürecini bozacağını belirterek, asıl amacın siyaset mühendisliği olduğunu söyledi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vatan gazetesinden Hüseyin Yayman'ın sorularını yanıtlayan Demirtaş, 'paralel yapıların yolsuzluk operasyonu gibi meşru bir olay üzerinden güç devşirmeye çalıştığını ve sonunda barış sürecini bozacağını' belirtti. BDP’nin tavrının yolsuzluk ve rüşvet operasyonu için net olduğunu belirten Demirtaş, ‘yolsuzlukların üzerine sonuna kadar gidilmeli ancak aynı kararlılıkla paralel yapılar üzerine de gidilmelidir’ dedi.

Başbakan Erdoğan’ın geçmişte de paralel yapıları bildiğini ancak bugünkü gibi dillendirmediğini ifade eden Demirtaş ayrıca şunları ifade etti:

‘Başbakan geçmişte de bu yapıları biliyordu ancak adlarını zikretmiyordu. Ancak bugün canı yandığı için bunları deşifre ediyor. Biz parti olarak yolsuzluk operasyonlarının asıl amacının farklı olduğunu düşünüyoruz. Paralel yapılar, yolsuzluk operasyonu gibi kimsenin itiraz edemeyeceği bir olaydan meşruiyet ve güç devşirerek bir adım sonraki hamlelerine hazırlanıyorlar. Son olaylarda cemaat mensupları ile ulusalcıların bir araya gelmesi asıl operasyonun amacını gösteriyor. Burada çok açık bir siyaset mühendisliği var. Hükümet bu yapıların üzerine gitmezse, çözüm süreci riske girecektir.’

Demirtaş bu olaydaki asıl amacın yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını kullanarak yeni bir vesayet dönemine kapı aralamak olduğunu belirtirken kendilerinin Erdoğan’ın da AKP hükümetinin de savunuculuğunu yapmadıklarını, hakikatin sözcülüğünü yaptıklarını dile getirdi.

Selahattin Demirtaş ‘Biz yolsuzlukların tümünün üzerine gidilmesi gerektiğini başından beri söylüyoruz ama bu yetmez, paralel yapılarla mücadele edilmesi lazım. Derin devletle mücadele edilmezse kalıcı çözüme ulaşamayız’ dedi.