Değişiklik kabine ile sınırlı kalmayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kabineyle birlikte seçimi kaybeden il örgütleri ve parti yönetimini de değiştireceği konuşulmaya başlandı.

soL (HABER MERKEZİ) Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Başbakan Erdoğan, kabinede yapacağı değişikliğin ardından seçimi kaybeden il örgütlerini de değiştirecek. Erdoğan'ın, son olarak sonbaharda gerçekleştirilecek kongrede parti yönetiminde ciddi değişikliklere gideceği söyleniyor..

Kabine revizyonu için Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısını bekleyen Erdoğan'ın Perşembe günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapacağı olağan görüşmede yeni listeyi sunabileceği belirtilirken revizyonun Gül'ün bazı isimlere itiraz etmesi nedeniyle geciktiği iddia ediliyor.

Erdoğan, önceki gün il başkanları toplantısının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile bir araya gelmesi dikkat çekti. Kulislerde Erdoğan'ın bu bakanlara çalışmalarından dolayı teşekkür ettiği ve yeni kabinede yer almayacaklarını haber verdiği yorumları yapıldı. Erdoğan, önceki gün bir süre eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile de görüştü. Arınç'ın TBMM Başkanlığı görevinin sona ermesinden beri hükümette yer almak istediği biliniyor.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın sağlığı nedeniyle bakanlıktan affını istediği dile getirilirken Unakıtan'ın bir ilçe belediye başkanının ödenek istemesi üzerine "Geldim para, gidiyorum yine para" demesi yeni kabinede yer almayacağının işareti olarak yorumlandı. Unakıtan dün de gazetecilerin sorusu üzerine "Biz her zaman görevdeyiz. Ancak sayın Başbakan'ın iradesinde. İnsanlar dünyaya bile bir gün geliyor, bir gün de gidiyor" dedi.

Erdoğan, kabinenin ardından partideki ikinci revizyonu seçimi kaybeden il örgütlerinde yapacağı söyleniyor. AKP'nin il kongreleri 5 Mayıs'tan itibaren başlayacak ve seçimi kaybeden il örgütleri, kongrelerde değiştirilecek.

Habere göre Erdoğan, üçüncü revizyonu ise sonbaharda yapılacak kongreyle birlikte parti yönetiminde gerçekleştirmeyi planlıyor. Kongrede, yeni MKYK'yi belirleyecek olan Erdoğan, Merkez Yönetim Kurulu'nda da (MYK) revizyona gidecek. Erdoğan'ın yeni yasama yılının başlamasıyla grup yönetiminde de değişiklik yapabileceği belirtiliyor.