“Davutoğlu tarih yazmak için yaratıldı”

Bosna’ya bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için Bosna Hersek'in Reis-ül Uleması (Başmüftü) Dr. Mustafa Ceriç, “Allah onu tarih yazması için yaratmıştır. Onun söylediklerine inanın” dedi.

Saraybosna’da bir camide kıldırdığı namazın ardından cemaate yaptığı konuşmasında Çeriç, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na övgüler yağdırdı. Bugünün mutluluk duyacakları bir gün olduğunu belirten Çeriç, “Çünkü Türk Dışişleri Bakanı aramızdadır. Bu tarihi hep hatırlayın. Saraybosna’da asırlarca beklediğimiz gün hep bugündü. Türkiye’deki tüm kardeşlerimizin bayramı şerifleri mübarek olsun” dedi.

"Kuala Lumpur’da anlatmıştı"
Davutoğlu’nun bugün gerçekleşenleri kendisine Kuala Lumpur’da anlattığını belirten Çeriç şunları söyledi: “Rahmetli Aliya İzzetbegoviç’in çağrısı üzerine Malezya’da Kuala Lumpur’da görev yaptığım üniversiteyi terk edip Bosna-Hersek İslam Birliği’nin başına geçtiğimde kendisi de orada bulunan Davutoğlu, 3 yıl boyunca benim ailemle ilgilenmişti. İzzetbegoviç’in kabrini birlikte ziyaret ettik. Lütfen bu tarihi anı hatırlayınız. Dr. Ahmet Davutoğlu buradadır. Allah onu tarih yazması için yaratmıştır. Bu bilge insanın söylediğine inanın, kendisine güvenin. Kuala Lumpur’da kaldığımızda bize bugün olanların gerçekleşebileceğinden bahsetmişti. O zaman kendisine inanamamıştık, kendisinden burada özür dilerim.”

"Üçüz olunca Recep, Tayyip, Erdoğan isimleri verin"
Türkiye’de bir ailenin üçüz doğan çocuklarına Başbakan’ın ismini verdiğini belirten Çeriç, Bosna’da da benzer bir durum olduğunda bu öneriyi sunacağını dile getirdi. Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı üyesi Bakir İzzetbegoviç ise, Davutoğlu’nun ülkelerine ek bir güneş getirdiğini ve Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun hükümeti ile gönül bağları olduğunu söyledi.

İzzetbegoviç kimdir?
Başmüftünün Davutoğlu'nun ona duyduğu sevgiyi aktarıp, "siyasal anlamda hepimizin babasıydı" dediği Aliya İzzetbegoviç'in kim olduğuna dair soL haberi:
NATO sevdalısı, Nazi yandaşı: Aliya İzzetbegoviç

"Aliya İzzetbegoviç siyasi anlamda hepimizin babasıydı"
Davutoğlu ise konuşmasında Yugoslavya döneminde yayınladığı İslam Manifestosu dolayısıyla Bosna’da radikal İslam devleti kurmak isteği için 11 yıl, yine sosyalizmin kuruluşuna karşı İslamcı tutumuyla 5 yıl hapis cezası alan, İzzetbegoviç’in siyasi ve entelektüel anlamda babaları olduğunu dile getirdi.

(soL – Haber Merkezi)