CHP'lilerden üniversiteye cami yapılmasına itiraz: 'İlahiyat fakültesi de yapılsın'

Hatay İl Genel Meclisi, Mustafa Kemal Üniversitesi’ne tahsis edilen yerleşkeye cami ve dini tesis yapılmasına karar verdi. Oylamada ret oyu kullanan CHP’li üyelerin “Bölgeye İlahiyat Fakültesi yapılsın, fakültenin içine de cami” önerisi ise gericileştirme politikalarına karşı CHP’lilerin duruşunu gözler önüne serdi.

Sendika.org'un haberine göre, Hatay İl Genel Meclisi, ekim dönemi son toplantısında Mustafa Kemal Üniversitesi’ne (MKÜ) tahsis edilen İskenderun’daki yerleşke alanına cami yapılmasına karar verdi. İskenderun’daki eski havaalanı yerinde MKÜ’ye tahsis edilen 28 dönümlük alanda yerleşkeye cami ve dini tesis yapımına ilişkin maddeye AKP ve MHP evet oyu verirken, bir kişi haricindeki CHP’li üyeler hayır dedi. CHP’nin hayır derken “Yerleşkeye İlahiyat Fakültesi yapılması” talebini şerh düşmesi dikkat çekti.

CHP’den "hem ilahiyat hem cami olsun" talebi
CHP Grup Başkanı Hikmet Nurlu, yerleşke alanının cami ve dini tesis yerine dönüştürülmesine ilişkin yaptığı konuşmada camiye asla karşı olmadıklarını ancak üniversitenin gelişimi açısından İlahiyat Fakültesi yapılmasının daha doğru olacağını öne sürdü.

Bir diğer CHP’li üye Zafer Bahan ise kurulacak İlahiyat Fakültesi içerisinde de cami yapılabileceğini, projenin bu biçimiyle değerlendirilebileceğini dile getirdi.

CHP’li üyelerin talepleri, İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyesi Mehmet Öztürk tarafından şerh olarak rapora yazıldı.

AKP’li Emin Dönmez ise, eski havaalanı olarak bilinen bölgenin toplamda 996 dönüm olduğunu, bugüne kadar aralarında MİT, Adalet Bakanlığı gibi kurumların da olduğu 7-8 kuruma dağıtıldığını ve son kalan 28 dönümlük alanda cami ve dini tesis yapılmasında hiçbir sakınca olmayacağını söyledi.