CHP'den uzlaşma açıklamalarına devam

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, bir açıklama yaparak CHP’nin bir uzlaşma arayışı içinde olduğunu söyledi.

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, CHP'nin uzlaşma içinde olduğunu belirterek “Türkiye’yi karanlık süreçten çıkarmak için uzlaşı içindeyiz. Ama elimiz havada kaldı. Kimse CHP’ye uğraşmadı diyemez. Kötülüklerden milletini korumak için uzlaşmaya çalışmadı diyemez” dedi.

CHP Mersin Örgütlerinin Mersin'de seçim stardı verdiği etkinlikte konuşan CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, burada yaptığı açıklamada, ülke gündeminde olan Anayasa değişikliği ve referandumu, genel seçimlere yönelik propaganda ve seçim stratejilerini belirlemek için CHP Mersin İl Yönetim Kurulu ve tüm ilçelerin icra kurullarının ve yönetim kurulu üyeleriyle iki günlük çalışma yapacaklarını söyledi. Şanlı, “Hedefimiz iktidar olmak ve ülkeyi AKP zulmünden kurtarmaktır” ifadesini kullandı.

Etkinliğe katılan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, toplantıda yaptığı konuşmada, iki hafta önce seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki kanunun ve milletvekili seçim kanununun değiştiğini ifade ederek, “Arkasından Anayasa görüşmelerine başladık, 10 günde bu üçüncü yasal değişiklik. Bu kanun değişiklikleri Türkiye’nin geleceğini belirliyor. AKP seçim startını verdi. Seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki kanunu uygulamaya koymak için genel kurula getirmekle aslında seçim startını verdi. Şu anda ise gündem Anayasa. En temel, en tepede tüm yasaların, devletin, sitemin, rejimin tüm organlarının, mahkemelerin, bakanlıkların her şeyin bağlı olduğu temel yasa. Bu yasa değişiyor. Bize 27 maddelik küçük bir değişiklik gibi sunuyorlar. Ama aslında değil. Devletin 3 ana organı vardır. Yasama, yürütme, yargı. Yasama meclistir, yürütme hükümet, bakanlıklar, merkezi ve yerel idarelerdir. Yargı ise, bütün mahkemelerdir, tüm teşkilattır. 27 tane madde var. genel başkanımız ‘3 maddeyi ayırın geri kalanlara destek verelim, 3 tanesini halkın oyuna bağımsız sunalım’ dedi.

Sık sık CHP'nin elinin havada kaldığını belirten Milletvekili, "Ama elimiz havada kaldı. Venedik komisyonu kararları var. Bağlayıcı değil ama herkes bunu uygular. Konu birliği olması açısından, yargının, diğer maddelerle birlikte halkoyuna sunulması Avrupa’da, dünyada kabul edilmez” dedi.
(soL - Haber Merkezi)