CHP'den İhsanoğlu'nun adaylığına sert tepkiler

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimleri için ortak aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nu göstermesi CHP içinde rahatsızlık yarattı. Hüseyin Aygün, Melda Onur, Nur Serter ve Gökhan Günaydın gibi isimler yaptıkları açıklamalarla İhsanoğlu'nun adaylığına tepki gösterdi.

CHP ve MHP’nin ortak aday olarak açıkladıkları Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına CHP içinden çok sert itirazlar geldi. CHP'li Hüseyin Aygün, "Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı CHP'nin 'sağa açılma'sının bir devamı şimdi 'siyasal İslam'a da açılma' devri" derken, Nur Serter "CHP Cumhurbaşkanı adayı ile kendisini inkar edecek bir girişimde bulunmuştur" yorumunda bulundu.

Bazı CHP'liler twitter üzerinden yaptıkları açıklamalarda şunları söyledi:

'CHP kendisini inkar edecek bir aday gösterdi'
CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ise, partinin Cumhurbaşkanlığı'na aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu için, "Cumhuriyet Halk Partisi, ilkelerine, ideolojisine, 90 yılı aşkın mücadelesine ters düşen bir Cumhurbaşkanı adayı ile kendisini inkar edecek bir girişimde bulunmuştur" dedi.

Nur Serter açıklamasında şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı adayı ile kendisini inkar edecek bir girişimde bulunmuştur.

CHP çizgisinde siyaset yapmanın ürkekliği içinde, çözümü İslamcı siyasete yakınlaşmakta arayan bir yönetim anlayışı, Atatürk’ün Partisini bitirmek isteyenlere ödül olarak sunulmaktadır.

Cumhuriyet değerleri ile kavgalı olan bir Başbakan’a karşı, onunla aynı kulvarlarda koşan bir aday üreterek rekabet etmeyi hedefleyenler, Çağdaş Türkiye’nin değerlerini savunmaktan vazgeçmeyi, başarıya ulaşmanın yolu olarak görmek aczine düşmüşlerdir.

Cumhuriyet Halk Partisine yakışan Cumhuriyet değerlerini onurla temsil eden bir aday etrafında bütünleşmektir.

Cumhuriyet Halk Partisine gönül verenler, bu umutla mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceklerdir.’’