“CHP ve MHP sürecin dışında kalamaz”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP ve MHP’nin de Kürt açılımı sürecinin dışında kalamayacağını, projeye herkesin destek olması gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Demokratik Açılım'' projesine herkesin omuz vermesi ve destek olması gerektiğini söyledi. Arınç, “CHP'nin, MHP'nin başlangıçtaki olumsuz tavırlarının ilelebet sürmeyeceğine inanıyorum. Çünkü toplumsal talebin dışında kalamaz hiç bir siyasi parti” dedi.

Bülent Arınç, projeye dair şunları söyledi: “Bu AKP'nin kendi projesi değil. Bu Türkiye'deki olumsuzlukların, Türkiye'yi gerileten, birtakım toplumsal barışı bozan olumsuzluklarının önlenmesine dair ismine de 'demokratik açılım' dediğimiz, toplumun birbirini kucaklayabileceği, terörün sona ereceği kardeş kavgasına yol açmayacak, herkesin kendisinin birbirini değerleriyle kabul edeceği, farklılıkların zenginlik olarak algılandığı, bin yıllık topraklar üzerinde kardeşçe yaşamış, aynı kaderi paylaşmış insanların birbirlerine düşman edinmesinin önüne geçileceği bir proje. Bunu söylerken bile heyecanlanmamak ve karşı olmak mümkün değil.”

Açılımın Türkiye’de bir sinerji yarattığını savunan Arınç, “CHP'nin, MHP'nin başlangıçtaki olumsuz tavırlarının ilelebet sürmeyeceğine inanıyorum. Çünkü toplumsal talebin dışında kalamaz hiçbir siyasi parti. CHP'nin kendi bünyesi, kendi tabanı, Türkiye'deki demokratik güçler, CHP'yi bunun dışında bırakamaz. İstese de kalamaz. MHP de... Bunlar önemli partilerdir. Oy oranlarıyla, parlamentodaki temsil güçleriyle bu partilerin, 'sayım suyum yok, ben oynamıyorum' deyip kapılarını kapatması mümkün olamaz” diye konuştu.

Saadet Partisi’nin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’la yaptıkları görüşmede birtakım önerilerde bulunduğunu vurgulayan Arınç, bunun son derece güzel bir örnek oluşturduğunu söyledi.
(soL - Haber Merkezi)