CHP MYK: "Seçimlerde başarılıyız"

CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen MYK toplantısı sonrası Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil yaptığı açıklamalarda seçim sonuçlarını ve son günlerde yeniden tartışma konusu olan kurultay iddialarını değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 6 saat süren toplantı sonrasında Genel Sekreter Bilhun Tamaylıgil, son günlerde CHP ile ilgili tartışılan konulara değinerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda seçim sonuçlarının değerlendirildiğini anlatan Tamaylıgil, ''CHP'nin 2007, 2009, 2011 yılları itibarıyla oy oranlarında başarılı bir artış gerçekleştirdiğini, bununla beraberde milletvekili sayılarını artırdıklarını'' söyleyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrasında yaptığı "CHP başarılıdır" açıklamasının MYK tarafından da teyit edildiğini vurgulamış oldu.

Tamaylıgil CHP örgütüne ve çalışmalara gönüllü olarak destek veren vatandaşlara teşekkür ederek ''CHP olarak oluşan Meclis grubumuzla beraber, çalışmalarımızı bize verilen sorumluluk ve yükümlülük noktasında var gücümüzle ortaya koyacağımız hedeflerimizle ve seçime gidiş noktasında açıkladığımız projelerin temel ilkelerini halkımızla paylaşmaya devam ederek sürdüreceğiz'' dedi.

Gazetecilerin Olağanüstü Genel Kurul iddiaları ile ilgili sorularını yanıtlayan Tamaylıgil, "CHP’nin bir tüzüğü vardır. Bu tüzüğünde içerdiği ana başlıklar bir kurultayın nasıl toplanacağını ortaya koymaktadır. Bu noktada herkes özgür iradesiyle bu süreci ve tüzüğün gereklerini yerine getirebilir. Genel Başkanımız ve MYK tamamen tüzüğün gereklerini yerine getirilmesi ve hukuk ne gerekiyorsa onun yapılması noktasında değerlendirmeler içindedir" dedi.

Tamaylıgil, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile ilgili sürecin sorulması üzerine, yargının siyasallaştığını ileri sürerek, bu ortamda nasıl bir karar verileceğinin merak konusu olduğunu ifade etti.

Tamaylıgil, başka bir soru üzerine de CHP olarak yarın Torba Yasa Tasarısı'na karşı gerçekleştirilecek eyleme destek vereceklerini bildirdi.

(soL - Haber Merkezi)