CHP: İmam hatiplerin önünü açacağız!

CHP'nin Sultanbeyli'den aday gösterdiği Sultanahmet Camii eski imamı Osman Nuri Bedir, iktidara geldiklerinde üniversitelerdeki başörtüsü sorununu çözeceklerini, imam hatip liselerinin önünü açacaklarını, hafızlık müessesesini bitiren zorunlu eğitimi kaldıracaklarını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) CHP'nin Sultanbeyli'den aday gösterdiği Sultanahmet Camii eski imamı Osman Nuri Bedir, Zaman gazetesine verdiği röportajda CHP'nin iktidara geldiğinde neler yapacağına dair "önemli" açıklamalarda bulundu.

İktidara geldiklerinde üniversitelerdeki başörtüsü sorununu çözeceklerini, imam hatip liselerinin önünü açacaklarını anlatan Bedir,"Ayasofya'yı biz açacağız, ilk namazı da ben kıldırmak isterim" dedi.

Röportajda, CHP'nin dini açılımlarının kapatılma sebebi olmayacağını ancak AKP yapsaydı kapatılabileceğini belirten Bedir, "Çünkü bizim şoför sağlam, ehliyeti var, bir yere çarpmaz diye düşünüyorlardır herhalde "dedi.

Dini açılımlar konusunda daha önce hata yapıldığını belirten aday "Şu an halkın talep ve beklentilerini karşılayan bir parti oldu artık CHP. Dine dair problemlerin çözüm merkezi CHP'dir, başka hiçbirisi çözemez" dedi.

Sosyal demokrasinin kaynağı Kur'an-ı Kerim
"Faizi de mi kaldıracaksınız?" sorusunu da yanıtlayan Bedir, "O beni aşar. Türban için elimden gelen katkıyı sunarım. Faiz haramdır derim. Deniz Baykal da biliyor bunu. Benim kadar Kur'an okuyan bir insan. Okurken gördüm, dedesi de imam. Yıllarca Tayyip Bey'le birlikte 'Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın.' diye bağırdık" dedi.

Bedir'in "Sizin davanızla CHP'nin davası aynı mı?" sorusuna ise yanıtı Aynı olmasa beni içlerine almazlardı. Hiçbir beklentim yok. Beni Cenab-ı Hakk'ın ödüllendireceğine inanıyorum. Hz. Peygamber'in metotlarını uyguluyor, 'Emri bi'l maruf, nehyi anil münker' yapıyorum. Sosyal demokrasinin kaynağı Kur'an-ı Kerim, ilk uygulayıcısı Hazreti Peygamber'dir" dedi.