ÇHD İstanbul Şubesi, Bahçelievler Katliamı katillerinin salıverilmesine karşı açıklama yaptı

Bahçelievler Katliamı tutuklusu katillerin salıverilmesiyle ilgili ÇHD İstanbul Şubesi açıklama yaptı. Açıklamada, "Ellerinden devrimci kanı damlayan tetikçiler, AKP eliyle sokağa salınmaktadır. Bu kanın dökülmesine yol açanlar, eninde sonunda halkın adalet terazisinde yargılanacaktır!" denildi.

3. Yargı Paketi denen yeni yasal uygulamayla 7 TİP'linin öldürüldüğü Bahçelievler Katliamı tutuklusu faşistlerin salıverilmesiyle ilgili Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, "Ellerinden devrimci kanı damlayan tetikçiler, AKP eliyle sokağa salınmaktadır. Topluma, demokrasi, özgürlük, özel yetkili mahkemelerin kapatılması argümanları ile pazarlanan yargı paketi kapsamında, bir kez daha halka ve halkın onurlu çocuklarına kurşun sıkanlar mükafatlandırılmak istenmiştir" denildi.

ÇHD İstanbul Şubesi'nin "Bahçelievler Katliamı'nın sorumluları serbest bırakıldı" başlığıyla yayınladığı açıklama şu şekilde:

"Kamuoyuna 3. Yargı Reform Paketi olarak sunulan ve Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri’nin kaldırılacağı belirtilen yasal düzenlemelerin, yargıda reformu değil ama halk düşmanlarını, eli kanlı katilleri aklamayı hedeflediği tartışmasız bir biçimde açığa çıkmıştır. Paket kapsamındaki yasa değişiklikleri yürürlüğe girdikten sonra yapılan başvurular sonucunda devrimcilerden, Kürt yurtseverlerden, sendikacılardan, öğrencilerden, gazetecilerden tek bir insanımız dahi özgürlüğüne kavuşmamıştır. Ama halk düşmanları, eli kanlı ülkücü katiller ardı ardına serbest bırakılmaktadır. Kısacası bu paket, AKP’nin eli kanlı ülkücü katilleri, tescilli tetikçilerini özgürlüğüne kavuşturma paketidir. Bu son düzenleme ile AKP, halk düşmanı olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Sivas’ta 33 insanımızın yakılarak katledilmesi üzerine açılan davanın zamanaşına uğratılarak katillerin korunmasının ardından, “hayırlı olsun” açıklamasını yapan, Roboski’de 34 Kürt köylüsünün, insansız hava araçlarıyla katledilmesinin ardından katiller hakkında tek bir adli işlem yapmayarak, “tazminatsa tazminat” açıklaması yapan, iş cinayetlerini “takdir-i ilahi”ye bağlayan, ve bugün de katilleri sokaklara salan AKP’dir. Artık AKP’nin suç bilançocu iyice kabarmış, ipliği pazara çıkmıştır.

Elinden devrimci kanı damlayan tetikçiler, sokağa salınmaktadır!

Söz konusu yargı paketi ile birlikte 12 Eylül öncesi birçok katliama karışmış ülkücüye ceza indirimi adı altında af getirilmiştir. Ellerini devrimci kanına bulamış 100-150 katliamcı bu paket kapsamında tahliye edilecektir. Tahliye edilecek katil sürüsü, Başbakan’dan özel randevu talep ederek, teşekkürlerini sunacaklarını da belirtmiştir. AKP, geçmişin tetikçilerini ödüllendirirken, onlar da aidiyetlerini arz etmek için arkalarını kollayan üstlerine yüz sürmek, tekrar görev istemek için adeta sıraya girmektedir.

Tahliye edilenlerden ikisi Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu’dur. Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu’nu bu coğrafyanın onurlu insanları çok yakından tanır. Bugün AKP desteğine rağmen, tahliye edildikleri yerlerden gizlice, korkudan tir tir titreyerek çıkan bu iki isim, Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı, Ercüment Gedikli, Mahmut Korkmaz ve Kadri Kürşat Poyraz ile birlikte 9 Ekim 1978’de Bahçelievler’de 7 TİP’li öğrenciyi katleden katil güruhu içerisinde yer almıştır. Bu katliamda Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan, Salih Gevence telle, yastıkla boğulmuşlar sonrasında ateş edilerek katledilmişlerdir.

Kısacası ellerinden devrimci kanı damlayan tetikçiler, AKP eliyle sokağa salınmaktadır. Topluma, demokrasi, özgürlük, özel yetkili mahkemelerin kapatılması argümanları ile pazarlanan yargı paketi kapsamında, bir kez daha halka ve halkın onurlu çocuklarına kurşun sıkanlar mükafatlandırılmak istenmiştir.

Ancak AKP bilmelidir ki, bu halk ne kendisi için dövüşen onurlu evlatlarını, ne kendisine zulüm edenleri, ne de bu zulme dün ve bugün alkış tutanları, katilleri aklayanları unutacaktır. Eninde sonunda paketlenmiş yasal düzenlemelerle bir kez daha sokaklara salınan bu güruhtan ve bu güruhun sırtını sıvazlayarak, onlara özgürlük bileti kesmekten gocunmayan iktidarlardan, evlatlarının hesabını soracaktır.

Adaletin terazisi bozulmuş, kan sızdırmaktadır. Bu kanın dökülmesine yol açanlar, eninde sonunda halkın adalet terazisinde yargılanacaktır!"

(soL - Haber Merkezi)