Cemil Çiçek yürekli savcıların "yanında"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Deniz Feneri soruşturması kastedilerek, soruşturma açmaları doğrultusunda neden savcılara baskı yapılmadığı sorularıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek "onlar basının savcısı değil" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Çiçek, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gündemde olan tartışmalara dair, "Konuyu konuşacaksak, tartışacaksak herkesin görev, yetki ve sorumluluğunu bilerek tartışması lazım ki bir yere varalım. Aksi halde, karanlığa kurşun sıkmış oluruz. Aşağı mahallenin muhtarının yapacağı işi, yukarı mahallenin muhtarından umut etmeye çalışırız" dedi.

Çiçek'ten vatandaşlık bilgisi
Türkiye'nin anayasası olan bir devlet olduğunu söyleyen Çiçek, yasamanın, yürütmenin ve yargının görevlerinin belli olduğunu ifade ederek, "Şimdi Türkiye'de görev, yetki ve sorumluluk dağılımı, net olarak vatandaşlarımız tarafından çok iyi bilinmediği için, kimin hesabı kimden sorulacak ona bir bakmamız lazım" dedi. "Eğer bir kısım şeylerin hesabını ben burada vereceksem, onun yetkisinin de ben de olması lazım. EPDK'nın hesabını ben niye vereceğim veya yargının hesabını ben niye vereceğim burada diye düşünüyorum"

"AKP hükümetinin Yargı ile hiç işi olmaz"
Bakan Cemil Çiçek,"Yargıya hükümetin müdahale etmemesi gerektiği, yargının bağımsız, müstakil olması gerektiği ve hiç kimsenin karışmaması gerektiği"nin ifade edildiğini ve bu söylenenlerin doğru olduğunu öne sürerek, "Yargı bağımsız olacak, doğru olan da budur. Hiç kimseden telkin ve tavsiye almadan hukuktan ve kendi vicdanından talimat alarak, suç teşkil eden bir şey varsa kendisi el koyacak, kendisi soruşturacak" dedi.

Çiçek, son günlerdeki tartışmaları hatırlatarak, AKP hükümetini yargıya müdahale etmeye çağırma anlamına gelecek eleştirilerde bulunulduğunu öne sürerken, bu çağrıların yakın geçmişte tarafların üzerinde "uzlaştığı"nı iddia ettiği "yargı bağımsızlığı"na zarar vereceğini söyledi.

"Kahramanlık yapmayın, işinizi yapın"
Savcıları korumaya almış görüntüsü çizen Çiçek, yine son günlerin tartışma konusu olan Deniz Feneri soruşturması açılmasının gecikmesi ve savcıların cesur olması gerektiği ifadelerine atıfta bulunarak, "Savcılar aşağılanıyor, bunların hukukunu korumak adına kimsenin bir şey dediği yok. Bunlar Cumhuriyet savcıları, Cumhuriyetin savcısı, ne iktidarın savcısı, ne muhalefetin, ne de basının savcısıdır" dedi.

"Yargıyı korumak adına bildiriyi yayımlayanların da savcılara bu kadar hakaret edildiği bir ortamda sesi soluğu çıkmıyor" diyen Çiçek, konuşmasının devamında, ''TBMM bir kanun fabrikasına dönüştü. Niye her türlü eksikliği, insandan kaynaklanan eksikliği bile yasayla çözmeye çalışıyoruz. Halbuki bu yasaları bu kadar değiştirmeye gerek yok" dedi.