‘Cemaat şov’ devam ediyor

Devletin valisi huzurunda Gülen şiirleri okunuyor, belediye başkanları “muhterem zata” hürmetlerini sunuyor. Bakanlar, milletvekilleri Gülen cemaatinin öğretmenlerini selamlıyor. Gülen cemaati on beş gündür şovunu sürdürüyor.

soL (GAZİANTEP) Yaklaşık iki haftadır devam eden Uluslararası Türkçe Olimpiyatları adlı etkinlik, "cemaat şovu"na ve güç gösterisine dönüştürülüyor. Anadolu etkinlikleri kapsamında yapılan stadyum programlarımına onbinlerce kişi katılırken, bakanlar, milletvekilleri ve etkinliklerin yapıldığı yerlerdeki resmi erkan, törenlerde hazır bulunuyor, Fethullah Gülen cemaatinin etkinliğine övgüler yağdırıyor.

27 Mayıs ve 10 Haziran tarihleri arasında yapılan ve Gülen cemaatinin organizasyonu olan 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, finaller yapılmasına rağmen gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, bu yıl büyük gösterilere dönüştürülen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den etkinliklerin yapıldığı kentlerdeki valiler ve belediye başkanlarına kadar büyük destek gören Türkçe Olimpiyatları, bugün son buluyor. Finallerin yapılmasının ardından Gülen'in 115 ülkedeki okullarından gelen çocuklar, cemaat organizasyonlarıyla çeşitli kentlere götürülüyor ve buralarda büyük alanlarda gövde gösterisine dönüştürülen etkinlikler düzenleniyor. Dün akşam Gaziantep'te etkinliğin yapıldığı Kamil Ocak Stadı, sahanın çimleri de dahil tamamen doldu.

"O muhterem zattan Allah razı olsun"
Stadyumun çevresine ABD de dahil çeşitli ülkelerin bayraklarının asıldığı görülen etkinlikte, tüm katılımcıların ve seyircilerin ayakta milli marşı okuması ve bu sırada slaytlardan Mustafa Kemal görüntüleri yansıtılması dikkat çekti. Bir süredir etkinliğin kentteki tanıtımını da sağlayan AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı konuşmada, "Muhteşem bir gece yaşıyoruz. Türkiye'nin bir dünya devi olduğunu herkes görmektedir" derken Fethullah Gülen'i selamlamaktan geri durmadı. Güzelbey şunları söyledi: "Bu organizasyon sayesinde ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlanıyor. Burada aramızda olmayan, bu yolu açan o muhterem zattan Allah razı olsun diyorum."

Vali'den şükran
Etkinliğe katılan bir diğer isim Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, konuşmasında, "Dünya çocuklarının Türkçe konuşmaları ve bizlerle olmaları bize onur veriyor, gurur veriyor. Bu okullarımızın açılmasına vesile olan eğitime katkıda bulunan öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

"Kültürlerarası diyalog kuruyoruz"
Gaziantep'te şova dönüştürülen etkinlikte konuşan bir diğer isim de, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ti. "Bu gece çok anlamlı bir gece. Onbinlerce öğrenciyle Türkçe kültürlerarası diyalog kuruyoruz. Bu diyalogda önemli bir role sahibiz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda eş başkan konumunda. Ama bunun dışında gönül dostları bu işi çok güzel sürdürüyorlar" diyerek, yurtdışında Gülen cemaati okullarında çalışan öğretmenleri de selamladı. Etkinliğe Şimşek'in dışında da milletvekilleri katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından 115 ülkedeki Gülen'in Türk okullarında okuyan öğrenciler Türkçe şarkılar, şiirler seslendirirken, özellikle cemaate yakın medya kaynaklarının "Türkçeleri ile kendilerine hayran bıraktılar" iddialarının geçerli olmadığı görüldü.

Düzenlenen etkinlikte muhabirimizin sorularını yanıtlayan vatandaşların birçoğu, etkinliği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediğini düşünüyordu. Bu durum belediyenin etkinliğe büyük desteğini de gözler önüne seriyordu. Ayrıca stadyumda yer alan reklamlarda, kentteki cemaatçi dershanelerin, kolejlerin ve kuruluşların isimleri dikkat çekiyordu.