Cem Garipoğlu için kırmızı bülten

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Münevver Karabulut’u öldürdüğü iddiasıyla aranan ve yurtdışına kaçan Cem Garipoğlu hakkında 10 gün önce kırmızı bülten çıkarıldığını açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu hakkında 10 gün önce kırmızı bülten çıkarıldığını söyledi.

Atalay, Garipoğlu'yla ilgili olarak şunları söyledi: "Önce uluslararası bir arama mesajı verildi. Ama yaklaşık 10 gün önce de İnterpol aracılığıyla da kırmızı bülten çıkarıldı. Bu konuyu ben başından beri takip ediyorum. Bunu bilmenizi tekrar istiyorum. Bu çok acı bir olaydır. Bu büyük bir vahşettir. Ben olaydan hemen sonraki günlerde, İstanbul'a gittiğimde İstanbul Emniyet Müdürlüğünde bu konuyu oradakilerle özel olarak görüştüm. Bu konudaki çalışmayı ben kendim bizzat yakından takip ediyorum.

Her olayda olduğu gibi zaten polisin görevidir. Arkadaşlar bu konularda gerekeni titizlikle anında yapmaktadırlar. Ama bu konuda da tekrar ifade edeyim, gereken yapılıyor. Yani hassasiyetle takip ediliyor. Her seviyede takip ediliyor. Umuyoruz bu acı olayın faili veya failleri kısa sürede bulunur."

Gazetecilerin "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'la ilgili son günlerde çıkan haberleri sorması üzerine Atalay "Bende bu konuda her hangi bir bilgi yok" dedi. Mardin'deki katliamda kullanılan silahların balistik incelemesinin de sorulduğu Atalay, soruya "Mardin'deki katliamda kullanılan 32 silahın balistik incelemesi henüz tamamlanmadı. Gazetelerdeki yanlış bilgi, yanlış haber. Sonuçlanınca açıklayacağım" diye yanıt verdi.