Çelik: Hizbullah dernekleri yasal

AKP'li Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu'nun AKP'nin Hizbullah'la ilişkili olduğunu söyleyerek, AKP'li milletvekillerinin Hizbullah derneklerini ziyaret etmesini gündeme getirmesine yanıt verdi: "Bütün derneklere illegal muamelesi yaparsanız yasadışılığın alanını genişletirsiniz."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'nin Hizbullah'la işbirliği içinde olduğuna dair iddialarına bir yanıt veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Eğer bütün derneklere illegal muamelesi yaparsanız yasadışılığın alanını genişletirsiniz" dedi.

Hüseyin Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu Hizbullah meselesinde de çuvallamıştır, duvara toslamıştır" şeklinde konuştu.

Çelik, AKP Genel Merkezinde yaptığı basın toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun Batman ve Van'da AKP milletvekillerinin Hizbullahçıların derneğini ziyaret ettiğini öne sürdüğünü söyledi. Çelik, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki bütün dernekler ve vakıflar, Vakıflar Kanunu'na ve Dernekler Kanunu'na dayalı olarak kurulur. Bütün dernekler bu yasa çerçevesinde işlem yürütürler. Devletin gözetim ve denetimi altında faaliyetlerini yürütürler.

Legal olan derneklere bütün arkadaşlar, bütün siyasi partiler gider, gitmiştir. Bunda bir beis yok. Neticede Batman'da 500'ün üzerinde, Van'da binin üzerinde dernek var. Bunların bir kısmı sol dernektir. Sağ tandanslı olanlar var, komünist olanlar var, sosyalist olanlar var, İslamcı olanlar var, Atatürkçü olanlar var, şu olanlar var, bu olanlar var."

Legal, yasalar çerçevesinde kurulmuş, yasalar çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren derneklere illegal muamelesi yapılmasının, illegalitenin, yasadışılığın, zeminini genişletmek olacağını savunan Çelik, şöyle devam etti:

"Bugün bazı siyasi partilerin kimlerle gönül bağı içerisinde olduğunu biliyoruz. Ama o siyasi partiler Türkiye'de legal çerçevede faaliyet yürüttükleri sürece bu memleketin parlamentosunda da, biliyorsunuz asli unsurlardan biri haline geliyorlar. Bunu herkes bilmiyor mu? Siz SHP döneminde bir partiyi meclise taşırken, DEP'i Meclis'e taşırken, PKK'yı mı meclise taşımış oldunuz? Kabul ediyor musunuz? Onun için herkes söylediğini çok iyi tartmalı, ölçmeli.

Sayın Kılıçdaroğlu kesinlikle bu Hizbullah meselesinde de çuvallamıştır ve duvara toslamıştır.

'Biz neden Hizbullah'a terör örgütü demiyormuşuz?' Ben daha pazartesi burada yaptığım basın toplantısında, 'Bizim hiçbir illegal örgütle bir ilişkimiz olmaz. İllegal terör örgütleriyle hiç ilişkimiz olmaz' dedim. Olmamıştır, olmaz ve olmayacaktır. Sayın Başbakan, Ukrayna'ya giderken yine kendisine soruldu, çok net bir dille yine aynısını söyledi. Peki daha nasıl söylenir Sayın Kılıçdaroğlu? Daha nasıl ifade edilecek bu? Mesele bu."

"Başkanlık sistemi üzerinde tartışılan bir konu değil"
Başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin soruları da yanıtlayan Çelik, konunun AKP'nin gündeminde olmadığı söyledi.

Çelik "Sayın Cumhurbaşkanımızın çekincelerine de saygımız vardır. Bunun daha iyi olduğunu söyleyenlerin fikirlerine de saygımız vardır. Ama Türkiye şu anda parlamenter demokratik sistem ve rejimle yoluna devam ediyor. Bu konuda bir problem yok" dedi.

(soL-Haber Merkezi)