Çelik: Blöf yapmıyoruz

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Deniz Baykal'ın bugün düzenlediği basın toplantısında söylediği sözleri eleştirerek "Sayın Başbakan'ın yaptığı bir blöf falan yok" dedi.

Çelik, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bugün düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarını eleştirdi. Baykal'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı blöf yapmakla suçladığını ifade eden Çelik, "Sayın Başbakan'ın yaptığı bir blöf falan yok. Biz Sayın CHP Genel Başkanı ve partisinin keyfine tabi değiliz, biz milletin bize yüklediği sorumluluğun gereğini yapıyoruz. Milletin öncelikleri ve ihtiyaçları bizim önceliğimiz ve ihtiyacımızdır" dedi.

Baykal'ın, önce Meclisin Anayasa yapamayacağını söylediğini, kendilerinin de "anayasa yapılması için illa darbe mi olması gerektiği" yönünde eleştiride bulunduklarını hatırlatan Çelik, "Kimin blöf yaptığını, kimin samimi olduğunu, kimin samimi bir gayretle halkın, toplumun ve memleketin önündeki engelleri ve takozları ortadan kaldırma gayretinde olduğunu herkes görüyor ve biliyor" dedi.

Çelik, "CHP'liler, 2007'de Sayın Ergun Özbudun başkanlığında hazırlanan taslağı hep birlikte tartışmaya yanaşmadılar. 2008 Eylül'ünde Sayın Köksal Toptan'ın kendilerine yazdığı resmi yazıya lütfedip cevap bile vermediler. 'Biz uzlaşma komisyonuna üye müye vermeyiz' dediler. Sayın Toptan Anayasa değişikliğiyle ilgili bir uzlaşma komisyonu kurulması konusunda Meclis'teki sayıları ne olursa olsun her partiden iki vekil istedi, CHP yine 'yokum' dedi. Bu 27 maddelik paket gündeme geldiğinde, henüz taslakken, teklif haline gelmeden arkadaşlarımız bunu CHP grubuna sundular. MHP 'çay içer giderler' dedi. CHP ise 'Kapağını bile açmayız' dedi. Daha sonra baktılar ki bu iş ciddiye bindi" ifadelerini kullandı.

Çelik konuşmasında "Yargıda bazı düzenlemeler yaptık. Anayasa Mahkemesinin yapısını yeniden ele almak, parti kapatmalarıyla ilgili süreci yeniden ele almak bir toplumsal ihtiyaç haline gelmiştir ve bunun geciktirilmesi söz konusu değildir. Sayın Baykal'ın el uzattığını ve CHP'liler uzattıkları elin tutulmadığını söylüyorlar, sıkılmış yumrukla el sıkışılmaz. Sayın Baykal adım attığını söylüyor ama daha önce bastığı ize basarak adım atıyor. Sayın Baykal ve partisinin uzlaşmadan anladığı şey onların bize teklif ettiği şeyi aynen kabul etmemizdir. Dayatmaları kabul etmemizdir. Yani bir partinin veya ana muhalefetin dayatmasını kabul etmemiz uzlaşma anlamına falan gelmez kusura bakmayın. Uzlaşma samimi bir şekilde hükümlerden arındırılarak daha iyiyi ve doğruyu yapmak için bir araya gelmeyi tarif eder" ifadelerine yer verdi.

Çelik, CHP'nin Meclis Genel Kurulu'nda böyle bir yola başvurması durumunda ne yapacakları konusunda ise "Biz yapmamız gereken şeyleri yaparız. Başkalarının yanlışlarından yola çıkarak biz doğrularımızdan vazgeçmeyiz. TBMM'nin mehabetine uygun düşmeyen bir tutum içinde AKP olamaz. Millete yakışmayan, milletin iradesine yakışmayan bir tutum içinde de olamaz. Millet zaten herkesle ilgili bugüne kadar notunu verdiği gibi bundan sonra da verecektir. O açıdan Sayın Baykal'ın 'blöf' gibi sözlerinin çok şık olmadığını ifade etmek istiyorum. Hiç kimseye blöf yapmıyoruz. Her zaman masadan kaçan, her zaman müzakereden, her zaman uzlaşmadan kaçan CHP olmuştur. CHP, yumurta kapıya geldikten sonra, hatta çocuk doğmak üzereyken cinsiyetini tartışmaya açmıştır. Yahu çocuk dünyaya gelmek üzeredir, kardeşim bunun cinsiyeti çoktan belli olmuştur. Bu açıdan CHP'yi bu konuda doğrusunu isterseniz samimi bulmadığımı ifade etmek istiyorum" dedi.
(soL - Haber Merkezi)