Çelebi'den Gül'e "Söylet" mektubu

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Cumhurbaşkanı Gül&#039e İstanbul Üniversitesi rektörlük atamasıyla ilgili mektup göndererek tarafsız, adil, objektif ve &quothükümetin kendine yakın isimleri atamak istemesi hislerine kapılmadan&quot atama yapmasını istedi.

soL (HABER MERKEZİ) Devrimci İş&ccedili Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı S&uumlleyman&nbsp &Ccedilelebi Cumhurbaşkanı Abdullah G&uumll'e yapacağı İstanbul &Uumlniversitesi Rekt&oumlr atamasında AKP h&uumlk&uumlmetinin etkisinden uzak bir tavır sergilemesi talebiyle mektup g&oumlnderdi.

&Ccedilelebi, İstanbul &Uumlniversitesi Rekt&oumlrl&uumlğ&uuml i&ccedilin se&ccedilime katılan on d&oumlrt adaydan altı ismin Y&OumlK'e bildirildiğini ifade ederken, bu altı isimden, se&ccedilimde 467 oy alarak ikinci sırada bulunan Prof. Dr. Yunus S&oumlylet'in ilk sırada K&oumlşk'e g&oumlnderildiğine dikkat &ccedilekti. İlk sırada yer alan Prof. Dr. Ali Aky&uumlz'&uumln ikinci sıraya konduğunu&nbspbelirten &Ccedilelebi, G&uumll'&uumln T&UumlSİAD'ın &quotT&uumlrkiye'de Y&uumlksek&oumlğretim: Eğilimler, Sorunlar ve Fırsatlar&quot raporunun tanıtım toplantısında rekt&oumlr se&ccedilimlerinin &uumlniversitelerde &ccedilok derin yaralar a&ccediltığını belirttiğini hatırlatarak, &quotger&ccedilekten de, varolan y&uumlksek&oumlğretim sistemi ve rekt&oumlr atamalarında yaşanan antidemokratik tutumlarla &uumlniversiteler &ccedilıkmaz i&ccedilinde bırakılmaktadır&quot dedi.

Pek &ccedilok &uumlniversitede yapılan se&ccedilimlerde birinci sırada bulunan adaylar yerine, AKP anlayışına yakın olan 2. ve 3. sıradakilerin rekt&oumlr olarak atanmakta olduğunu s&oumlyleyen &Ccedilelebi, &quotsistem demokratikleştirilmediği s&uumlrece &uumlniversitelere siyasi iktidarlar damgasını vurmaya, kadrolaşma ve kendi anlayışları doğrultusunda yapılandırmaya devam edeceklerdir&quot dedi.

&Ccedilelebi G&uumll'e g&oumlnderdiği mektupta kendisinin tarafsız, adil, objektif ve h&uumlk&uumlmetin kendine yakın isimleri atamak istemesi hislerine kapılmadan atama yapma sınavıyla karşı karşıya olduğunu belirterek &quottarafsızlığınızı g&oumlstermek i&ccedilin vereceğiniz bu karar &ccedilok &oumlnemlidir&quot dedi. &Ccedilelebi, İstanbul &Uumlniversitesi Rekt&oumlrl&uumlğ&uuml se&ccedilimlerinde en y&uumlksek oyu alarak rekt&oumlr olmaya hak kazanan adayın atamasının yapılmasını talep etti.