Çağdaş Hukukçular Derneği’nden açıklama

Çağdaş Hukukçular Derneği, dernek üyesi bir avukatın bir Ergenekon davası sanığının avukatlığını üstlenmesiyle ilgili çıkan haberler dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

soL (HABER MERKEZİ) Çağdaş Hukukçular Derneği, dernek üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar'ın Ergenekon davası sanığı Levent Ersöz'ün avukatlığını üstlenmesiyle ilgili basında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

İkinci Dünya Savaşı sonrasında emperyalizmin halk mücadelelerine karşı kontrgerilla örgütlenmeleri yarattığına dikkat çekilen açıklamada, "Kontra savaş, yerel koşullara ayak uydurabilecek esnek ve hareketli silahlı birliklerin oluşmasının yanında, bilim, sanat, yazılı ve görsel basının kullanılacağı çok yönlü bir saldırı olarak örgütlenmiştir. Bugün Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonunun derneğimizin adını kontracı katiller ile birlikte anması da bu olgudan bağımsız düşündüğümüz bir şey değildir" denildi.

Açıklamada derneğin 1974 yılında bu yana emekçilerin, ezilenlerin, yoksulların yanında, halkın haklı mücadelesinin içinde olmuş bir dernek olduğu belirtilerek "Devrimcilerin savunmanlığı ve toplumsal dava avukatlığı geleneğini kesintisiz sürdüren ÇHD' liler bugün tam da bu yüzden saldırıların hedefi olmaktadır" saptamasında bulunuldu.

Açıklama, "Bu sistemi ve AKP'yi kontrgerilla gerçeğinden azade tutmaya çalışmak isteyenler bilirler ki Kaymaz, Şemdinli, Ağar davalarında onları en yakından tanıyan bizleriz. Fuatları, Medetleri, Faikleri katlettiler. Gördük boyun bükmedik, bükmeyeceğiz. Boşaltılan 3000 in üzerinde köyün üzerinde hala dumanlar tütmektedir. Dün Onları köylerinden sürgün eden, evlerini yakan el ile bugün yaşadıkları gecekonduları başlarına yıkan el aynıdır. Biz o eli hiç sıkmadık... Sıkmayacağız" sözleriyle son buldu.