Burhan Kuzu'dan yolsuzluk itirafı gibi açıklama!

Dün gece Twitter hesabından yolsuzluk operasyonuna ilişkin açıklamalar yapan AKP'li Burhan Kuzu'dan itiraf gibi değerlendirmeler geldi. Kuzu, "Bu yolsuzluklar son aylarda mı oldu? Kullanmak şimdi mi işinize geldi" dedi.

Dün gece Twitter hesabından yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Anayasa Komisyonu başkanı Burhan Kuzu'nun sözleri 'itiraf' olarak algılandı. Cumhuriyet'in haberine göre, "Adama sorarlar on bir yıldır neredeydiniz?" ifadelerini kullanan Kuzu, "11 yıldır AK Parti iktidarda bu yolsuzluklar son aylarda mı oldu? Kullanmak şimdi mi işinize geldi" diye yazdı.

'Türkiye, Halk Bankası'yla bunu yaptı, zılgıtı yedi'
Genel Müdürü'nün evinde 4,5 milyon dolar bulunan Halk Bankası hakkında da gündeme oturacak ifadeler kullanan Kuzu, "Amerika İran'a ambargo koydu, bu ambargoyu Almanya ve Fransa deldi ve köşeyi döndü. Türkiye, Halk Bankası yoluyla bunu yaptı, zılgıtı yedi!!!" tweetini attı.

'Yolsuzluk hükümetin yumuşak karnı'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın etkisizleştirilip siyaset dışına itmeyi planlayanlar olduğunu söyleyen Kuzu, "Planlayanlar, yolsuzluğu hükümetin yumuşan karnı olarak görmüş, o noktaya çalışmıştır" ifadelerini kullandı.

'3 tweet daha atarsa hükümet düşer'
Kuzu'nun bu sözleri sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. AKP'li Kuzu'nun sözlerinin 'itiraf' olduğunu dile getiren Twitter kullanıcıları konu hakkında yüzlerce tweet attı.

İşte sosyal medyada Kuzu'nun itiraflarına tepkiler...

@muhalifsirin: Burhan Kuzu malumu ilan etti. Oyle tek tweeti egip bukmeye gerek kalmadan,birden fazla tweetle.Yolsuzluk yapildigini bildiklerini soyledi.

@capulcuhalkpar: Burhan Kuzu'nun attığı tweetler soruşturma dosyasına eklenmeli.

@muhalif_c: Savcı, @burhankuzu'yu yarım saat sorgulasa... tüm kabine yüce divanlık olur :))

@serkanaltunigne: burhan kuzu'ya itiraf gazı sıkmışlar, o anlatıyor biz dinliyoruz sağolsun. anlat hacım...

@ApoUyan: Burhan Kuzu 3 tane daha tweet atarsa hükümet düşüyor arkadaşlar. Yok, o kalıp espri değil,ciddi, adam yolsuzluk itirafnamesi gibi tweetliyor

@medreruno: burhan bey, iki tweet daha atarsanız bu samimiyetinizle hükümeti düşüreceksiniz. ha gayret. @burhankuzu

@ludwigvondisses: Sayın Kuzu, bildiğiniz başka yolsuzluk varsa çekinmeyin söyleyin. 11 yılda kim bilir ne eğlenmişsinizdir. @burhankuzu

@atabinencadi: Burhan kuzu itirafci mi olmus ? Polisler ikna ettiyse demek

@av_adil: @burhankuzu iyi ki anayasayı yapamamışsın ya yoksa yürütme yürütmeye devam edecekti ya:)

@ekimnehir B. Kuzu'yu durduracak menşın atmayın arkadaşlar, çok iyi gidiyor..