Bugün neler oldu? 20 Ekim 2014

Türkiye, Kobane için Peşmerge'nin geçişine izin verdi, milletvekillerinin çiçek ve bahşiş faturası 101 milyonu buldu. Başkumandan Fidel, Ebola için bir mektup kaleme aldı, Fazıl Say CSO programında sansüre uğradı. Bugün bunlar ve daha neler oldu? Okurlarımız için derledik.

SGK'da büyük vurgun
Hazırlanan rapora göre, SGK'nın başta vakıf üniversiteleri olmak üzere Kamu Hastaneler Birliği ile kamu üniversitelerine bağlı resmi sağlık hizmet sunucularına yersiz ödemeler yaptığı saptandı. Haberi okumak için tıklayınız.

soL ulaştı: Utku Kalı'nın sinir krizi geçirdiği görüntüler
Utku Kalı'nın hasta haklarının engellenmesi ve taciz edilmesi nedeniyle sinir krizi geçirdiği ana ait askeri cezaevi görüntülerine, soL ulaştı. Bahçeden cezaevine girerken sakin görünen Kalı, kameranın olmadığı bir alandan geçtikten sonra, ikinci kayıtta sinir krizi geçirirken görülüyor. Haberi okumak için tıklayınız.

Milletvekillerinden 101 milyon liralık çiçek ve bahşiş faturası
Milletvekilleri bütçeden çiçek ve bahşişler için 9 ayda 101 milyon TL harcadı. Ayrıca söz konusu dönemde, 81 mil­yon 220 bin TL’­lik ma­aş öde­mesi ve 1 milyon 331 bin TL ilaç ve tedavi masrafı yapıldı. Haberi okumak için tıklayınız.

Press TV: Serena'nın ölümünden Türkiye sorumlu tutulmalı
Press TV Haber Müdürü Hamid Reza Emadi, muhabir Serena Shim’in Türkiye’deki ‘’şüpheli ölümünün’’ gerçeklerin peşinde olan herkes için bir trajedi niteliği taşıdığını belirtti. Emadi, uluslararası kamuoyunun, ölümden Türk hükümetini sorumlu tutacağına inandıklarını söyledi. Haberin devamı için tıklayınız.

İsrail milletvekili: İsrail askeri IŞID’ten daha terörist
İsrailli bir milletvekili İsrail askerleriyle IŞID militanları arasında hiçbir fark olmadığını ve her ikisinin de ‘’sınırları olmayan eli kanlı katillerin orduları’’ olduğunu dile getirdi. Haberin devamı için tıklayınız.

Fidel: Ebolaya karşı görev zamanı
Latin Amerika ülkeleri Ebola salgınına karşı ortak mücadeleyi tartışmak üzere bugün biraraya geliyor. Küba lideri Fidel Castro, son yazısında Ebola konusuna değinerek, "görev zamanı" çağrısı yaptı. Haberin devamı için tıklayınız.

Küba KDHC ile ticaret anlaşması imzaladı
Küba ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkiler yeni bir anlaşma ile sıklaştırıldı. Okumak için tıklayınız.

Kültür Bakanlığı'ndan Fazıl Say'a sansür
Kültür Bakanlığı, CSO'nun yıllık programını Fazıl Say'ın yer aldığı iki haftayı değiştirterek onayladı. Ankaralılar Say'ın 'İstanbul Senfonisi', 'Su Piyano Konçertosu' ve 'Yunus'un Sırtındaki Çocuk-Hermiyas'ı dinleyemeyecek. Haberin devamı için tıklayınız.

Bu da oldu: Nazi güzellik yarışması
Doğu Avrupalı neo Naziler sosyal medya üzerinden güzellik yarışması düzenliyor. Yarışmanın katılım koşullarında cinsiyetçi ve ırkçı ifadeler yer alırken, kazanana Nazi sembolleri işlenmiş mücevherler hediye edileceği bildirildi. Haberi okumak için tıklayınız.

'Türkiye, Peşmerge'nin Kobani'ye geçişine izin verdi'
Iraklı Kürt kaynaklar, Peşmerge güçlerinin Kobani'yi savunmak için topraklarından geçişine, Türkiye'nin izin verdiğini iddia etti. Haberin devamı için tıklayınız.