Bu fotoğraf bir üniversiteden: 'Üniversiteyi camiye çevireceğiz' diye saldırdılar!

Kocaeli Üniversitesi'nde yeni YÖK yasa tasarısına karşı imza toplayan Öğrenci Kolektifleri'nin standına Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Üyesi bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi. Saldırıyı gerçekleştirenlerden çember sakallı, sarıklı bir şahıs özel güvenlik şefi eşliğinde yol ortasında namaz kıldı.

Dün Kocaeli Üniversitesi’nde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, yeni YÖK yasa tasarısına karşı imza toplayan Öğrenci Kolektifleri’nin standına demir ve çivili sopalarla saldırdı. “Üniversiteyi camiye çevireceğiz” diyen yaklaşık 30 kişilik grubun saldırısında Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrenciler yaralandı.

Olayı duyan ilerici öğrencilerin toplanması üzerine, AGD üyesi grup Özel Güvenlik Birimi eşliğinde yemekhaneye sığındı. Polislerle yakın ilişkisi dikkat çeken grup, tekbir getirip ve sloganlar atarak polis koruması altında yemekhaneden çıkarak okulu terk etti.

Dün yaşanan olayın ardından gerginlik bugün de devam etti. Okul dışarısından gelen AGD üyeleri ile solcu öğrenciler bugün yine karşı karşıya geldi.

Gerginlik üzerine okula çevik kuvvet ekipleri girdi. Ancak dışarıdan gelen ve öğrenci olmadığı bilinen gruba karşı herhangi bir müdahalede bulunulmadı. AGD'li grup tekbir getirip sloganlar atmaya devam ediyor. Okul içerisinde gerginlik sona ermiş değil.

Öte yandan öğrenciler tarafından çekilen fotoğraf öğrencilere kimlerin saldırdığını ortaya koyuyor. Fotoğrafta görünen çember sakallı, takkeli bir kişi yol ortasında namaz kılıyor. AGD'li grubun içerisinde bulunan ve üniversite öğrencisi olmadığı belli olan şahsın yanında güvenlik şube amiri bulunuyor.

Öğrencilerin aktardığına göre namazı bitiren şahsın ardından özel güvenlikçiler halıyı namaz kılması için diğer AGD'lilere verdi. Halıyı alan AGD üyeleri de hukuk fakültesinin önünde namaz kıldılar.

(soL-Kocaeli)