Böyle vahşet görülmedi: Polis'in ateşin içine attığı yurttaş bir gözünü kaybetti!

Sarıgazi’de dün yine bir polis vahşeti yaşandı. Hakan Yaman isimli vatandaşı aralarına alan çok sayıda çevik kuvvet polisi Yaman’ı önce darp etti daha sonra yanan ateşin içine attı. Yaman olaydan sonra sol gözünü kaybederken, vücudunda yanıklar oluştu, elmacık kemiği ve burnu kırıldı.

İstanbul Sarıgazi’de yaşanan polis saldırısı sonucu Hakan Yaman(38) isimli vatandaş bir gözünü kaybetti, burnu ve elmacık kemiği kırıldı. Dün gece arabasını almaya giderken çevik kuvvetin eyleme müdahalesinin olduğu sokaktan geçen Yaman’ın burada saldırıya uğradığı ve ateşin içine atıldığı belirtildi. Saldırıdan etraftakilerin yardımıyla kurtulan Yaman, bu sabaha karşı sevk edildiği Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında tutuluyor.

Hastanede konuştuğumuz Hakan Yaman olayın Demokrasi Caddesi’nde meydana geldiğini gece 00.30 sıralarında göstericilerin ara sokaklarda barikata kurarak ateş yaktığını belirterek “Ben de o sırada arabamı almaya gidiyordum bir anda tazyikli su ve biber gazıyla kitleye müdahale edince ben de kendimi yerde buldum, ondan sonra beni yakaladılar, ondan sonra çok sayıda çevik kuvvetin saldırısına uğradım ve yerde dakikalar boyunca darp ettikten sonra beni ateşin içine attılar” dedi.

Etraftakilerin çabalarıyla bir eve sığındığını söyleyen Yaman, bir kişinin yardımıyla taksiye bindirildiğini ve hastaneye kaldırıldığını belirtti. Aldığımız bilgilere göre Hakan Yaman’ın saldırıdan sonra Sarıgazi Bölge Hastanesi’ne götürüldüğü ve sabah karşı Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada saat 16.00’da göz ameliyatına alınan ve iki saat ameliyatta kalan Yaman’ın sol gözünü kaybettiği belirtildi. Yaman’ın vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşurken, burnunda ve elmacık kemiğinde kırıklar olduğu belirtildi.

Yaman’ın ailesi ise hastanede polise tepki göstererek, bu saldırının peşini bırakmayacaklarını belirtti. Konuyla ilgili hukuki sürecin de başlatıldığı belirtildi.

(soL-İstanbul)