Bostancı'da çatışma

İstanbul Bostancı'da çıkan çatışmada üç kişi yaşamını yitirdi.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul'un Bostancı semti Emanet Sokak'ta gece 05:30 saatlerinde polisin bir eve düzenlediği baskın sırasında çıkan çatışmada, bir polis memuru yaşamını yitirdi, yedi polis de yaralandı. Olaylar sırasında Mazlum Şeken adlı vatandaş ile polisle çatışan Orhan Yılmazkaya yaşamını yitirdi.

Yaralı polisler, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polisle çatışan Yılmazkaya'nın Anadolu yakası polis ekiplerinin kullandığı telsizin frekansına girerek ''kanının son damlasına kadar çatışacağını'' söylemesi üzerine söz konusu telsiz kanalı iletişime kapatılmıştı. Öğle saatlerine kadar süren çatışma sırasında bölgeye çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi.

Operasyonun sona ermesinin ardından polis binada arama yaptı. Çatışmada ölen Orhan Yılmazkaya'nın "Devrimci Karargah" örgütünün yöneticisi olduğu açıklandı.

Çatışmada yaşamını yitiren Orhan Yılmazkaya'nın yaşamını yitirmeden önce telsizde duyulan konuşmaları şu şekildeydi: "Yaşasın devrim ve sosyalizm. Yaşasın hakların kardeşliği. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının mücadele birliği. Biz düşeceğiz fakat bizden sonra bu kavga mutlaka sürecek. Nasıl binlerce yıldan beri sürdüğü gibi. Thomas Münzer'den, Şeyh Bedrettin'den, Mahir Çayanlardan, İbrahim Kaypakkaya'lardan ve Deniz Gezmiş'lerden beri sürdüğü gibi."