Bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı figürü olarak Seyfi Solukal

Seyfi Solukal'ın, web sitesinde anlatılan başarıdan başarıya koştuğu yaşamı ile aynı sitede diğer materyallerle verdiği uçuk-kaçık insan imajı birbirini hiç tutmuyor.

soL (HABER MERKEZİ) Kendi web sitesinde (seyfisolukal.com) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını ve projelerini duyuan Seyfi Solukal'ın gerçek bir aday mı yoksa bir şaka ya da sosyolojik bir deneyin parçası mı olduğu belli değil.

Seyfi Solukal'ın Cem Uzan'ın seçim vaatlerini andıran vaatleri arasında youtube'u açtırmak, zayıflama merkezleri açtırmak, taksilerin geceleri de gündüz tarifesiyle çalışması, musluktan akan suyun içilmesi, minibüslerin sadece duraklarda durması, vb. var. Cem Uzan'ın vaatleri de zamanında bolca espri malzemesi yaratmış, kendisine yeni vaatler yakıştırılmıştı : 'hamilelik üç aya inecek', 'Paris Hilton evinin kadını, cocuklarının anası olacak' gibi.le

Solukal'ın özgeçmişindeki önemli noktalar, 1969 doğumlu, U.C. Berkeley Sosyal Bilimler Bölümü'nden burslu okuyarak mezunu olduğu, üniversitede öğrenciyken tüm kulüplere üye olmakla kalmayıp öğrenci başkanı da seçildiği. Bu sosyalliklerin yanında derslerinde de çok başarılı olup üniversite ikincisi olduğu. Hatta birinciliği daha sonra Nobel ödülü alan oda arkadaşının aldığı. Kısaca Solukal, her tuttuğunu kopardığını, çalışkanlık, sosyallik ve girişimcilikte sınır tanımadığını, memleket sevgisi ve memlekete hizmet aşkının çok büyük olduğunu söylüyor. Solukal evli ve biri kız biri erkek iki çocuk babası.

Bu harika insanın özgeçmişinin küçük abartmalardan ve yalanlardan ibaret olmayıp, büyük bir düzmece olduğu çok büyük bir olasılık.

Solukal'ın web sitesinde bir de ziyaretçi defteri var. Büyük bir kısmı sıkı dalgasını geçmiş, çakma 'Cem Uzan çakması' yakıştırması çok fazla, bir kısmı Solukal'ın vaatlerinden daha da çılgın isteklerde bulunmuş, küçük bir kısmı ise 'ulan vereceğim sana oyumu!' havasında.
Son olarak da web sitesindeki siteye giren ziyaretçi sayısını gösteren sayaçın da düzmece olduğunu eklemekte yarar var.