Bir füze ihalesi daha

Türkiye hava savunmasını güçlendirmek üzere arayışlarını sürdürüyor. Yeni ihale kısa menzilli füzeler için.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye savunma gücünü artırmak üzere yeni bir füze sistemi almak için uluslararası ihale sürecini başlattı.

Daha güçlü ve etkin bir hava savunma ağı oluşturulması amacıyla Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca programa alınan Orta İrtifa Hava savunma füze sistemleri projesi, ilgili sistem ve donanımları ve eğitim hizmetlerini de içine alan 1 adet füze sistemini kapsıyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca yapılan duyuruda, füze sistemi için verilen ihale programı içinde, 18 adet alçak irtifa hava savunma füze sistemlerinin de destek teçhizatları ile ilgili eğitim hizmetlerinin tedarikinin planladığı ifade ediliyor. Duyuruya göre ayrıca doğrudan tedarik ve yerli ortak yapım yolu ile de tedarik edilecek alçak irtifa hava savunma füze sistemleri opsiyonel olarak 27 adete kadar çıkabilecek.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın yaptığı duyuruda, ilgili firmalar söz konusu ana füze sistemlerine ilişkin teklife çağrı dosyalarını, en geç 31 Ekim 2008 tarihine kadar edinecekler ve daha sonra istenen kriterlere sahip firmaların belirlenecek bir tarihte teklifleri alınacak. Hava füze sistemleri için gerekli olan finansmanın Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın öz kaynaklarından karşılanmasının planlandığı ifade edilirken, ilk etap çalışmalarının bu yıl içinde sonuçlandırılması hedefleniyor.